Teknoloji

OnePlus 8T sızıntısı teknik özelliklere ışık tutuyor

oneplus 8t pro

OnePlus yılın ilk yarısında çıkardığı amiral gemisi telefonlarını ikinci yarısında yenileme geleneğini 2020’de de sürdürecek gibi görünüyor. OnePlus 8 ve 8 Pro’yu nisan ayında tanıtan şirket, şimdi de 8T için hazırlanıyor.

Yeni bir sızıntıya göre, OnePlus 8T’de 6.55 inç büyüklüğünde ve 120Hz yenileme hızına sahip bir ekran bulunacak. Ekranın büyüklüğü OnePlus 8 ile aynı olsa da, yenileme hızının 90Hz’den 120Hz’e yükselmesi kayda değer bir değişiklik olarak dikkat çekiyor. Buna ek olarak, OnePlus 8T’de düz ekran paneline dönüleceğinin işareti de birkaç gün önce sızan bir görsel sayesinde görülmüştü.

OnePlus 8T’nin arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunacağı belirtiliyor. Ana kamera görevini 48 megapiksel sensörün üstlenmesi bekleniyor. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 5 megapiksel makro kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de sistemin diğer parçaları arasında yer alıyor.

Ancak bu iddianın kaynağı OnePlus 8T’nin ana kamerasının selefine kıyasla daha yeni bir görüntü sensörü taşıyacağı notunu da düşüyor. Bunun fotoğraf kalitesinde bir artışı beraberinde getireceğini söylemek çok yanlış olmayacaktır.

OnePlus 8T’nin tasarım bakımından OnePlus 8’den uzaklaşması beklenmiyor. Ancak telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemcinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor.

OnePlus 8T kutusundan büyük ihtimalle Android 11 yüklü olarak çıkacak. Bu işletim sistemini OxygenOS 11 kullanıcı arayüzü tamamlayacak. Akıllı telefonun tanıtımı için eylülün son haftası veya ekim ayının ilk haftası işaret ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER