Teknoloji

Delikli ekran taşıyacak OnePlus 8 daha şimdiden göründü

oneplus 8

OnePlus’ın gelecek telefonu, OnePlus 8, üç boyutlu çizimlerle kendisini gösterdi. Sadece OnePlus 7T‘nin arkasındaki dairesel kamera modülünün değil, aynı zamanda çentiğin de yerinden kalktığını görüyoruz.

Çizimlere baktığımızda büyük bir kavisli ekran ve minimum ekran çerçeveleri dikkat çekiyor. Ön kamera ise sol üst köşedeki deliğe yerleştirilmiş. Ayrıca üçlü arka kamera sistemi de hap biçimli, klasik ve düşey yönlü bir çıkıntıya konumlandırılmış.

Bu durumda OnePlus’ın gelecek OnePlus 8 serisiyle birlikte farklı bir yaklaşım izleyeceğini söyleyebiliriz. Tabii ki, ortada bir seriden bahsetmek gerekirse… OnePlus 7 serisiyle birlikte, 7 ve 7 Pro modelleri karşımıza çıkmış, bu ikisini kavisli ve büyük ekran ayırmıştı.

Normal OnePlus 7 ve en son çıkan OnePlus 7T modellerinin her ikisi de düz ekranlar barındırıyor. Bu ay sonunda beklenen OnePlus 7T Pro modelinin ise, 7 Pro gibi kavisli ekrana sahip olması bekleniyor.

Habere konu olan sızıntının kaynağı, Twitter’dan iyi bildiğimiz @OnLeaks ve ona CashKaro da eşlik ediyor. Radikal değişikliklere rağmen, bu telefonun OnePlus 8 Pro değil, OnePlus 8 olduğu öne sürülüyor.

Bu telefonun kenarlarında fiziksel tuşlar bulunduğuna göre, Oppo ve Vivo gibi kardeş şirketlerin ürünlerinde gördüğümüz şelale ekran teknolojisi bulunmayacak demektir.

OnePlus 8 teknik özellikleri henüz netleşmedi

Teknik özellikler tarafında ise sızan çok fazla ayrıntı bulunmuyor. Ancak bu telefonun gövde kalınlığının 8.1 mm civarında olacağı, önde de 6.5 inçlik ekranın yer alacağı öne sürülüyor. Ekran çerçevesi de önceki OnePlus telefonlarına göre daha ince olmasıyla dikkat çekiyor.

oneplus 8

OnePlus’ın 2019 yılındaki akıllı telefon stratejisi göz önünde bulundurulduğunda, OnePlus 7T daha yurt dışında birçok ülkede çıkmadan önce yeni telefonun sızıntısını görmek şaşırtmamalı.

OnePlus 7 serisi Mayıs 2019’da çıkmıştı. OnePlus 7T sadece beş ay sonra çıktı. OnePlus 8’in çıkışının da 2020’nin şubat ya da mart ayında olmasını bekleyebiliriz.

Eğer bu beklenti gerçeğe dönüşürse, OnePlus’ın yeni ürün çıkarma döngüsü de diğer teknoloji şirketleriyle aynı zamanlara denk gelmiş olacaktır. Birçok üreticinin ilkbahara girilirken yeni telefonlarını çıkardığını görüyoruz. Belki OnePlus da daha büyük isimlerle rekabete hazır hâle geldiğini düşünüyordur.

OnePlus’ın gelecek nesil amiral gemisi akıllı telefonuyla ilgili daha çok sızıntı görürüz. Bunların önemli olanlarına Teknoblog’da yer vereceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER