Teknoloji

OnePlus 7 sızıntısında ön kameranın eksikliği göze çarpıyor

oneplus 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Akıllı telefon pazarında hareketli günler başlamış durumda. Samsung Galaxy S10 serisinin tanıtılmasının ardından 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) de çok sayıda telefonun gözler önüne çıkması bekleniyor. Bu rüzgar MWC 2019 sonrasında da devam edecek. Mart ayının sonunda Huawei P30 serisinin üyeleri tanıtılacak. OnePlus 7 de ilkbaharda resmiyet kazanacak telefonlar arasında sayılıyor.

İnternete sızan ve OnePlus 7’ye sahip olduğu söylenen fotoğraflar, bazı ilginç noktaları işaret ediyor. Sosyal ağlarda paylaşılan fotoğraflar telefonun sadece ön panelini gösteriyor. Ön panelde kamerayı gösteren herhangi bir ipucunun bulunmaması dikkat çekiyor. Bu da OnePlus’ın ön kamerayı telefonun kasasına gizlenen özel bir mekanizmaya yerleştirmiş olabileceğini düşündürüyor.

Ön kamerayı özel bir mekanizmaya yerleştirmek daha önce uygulanmamış bir çözüm değil. Çinli üretici Vivo, NEX ile açılır ön kamera mekanizması kullanan ilk üretici olmuştu. Şirket bu mekanizmaya daha sonra başka modellerde de yer vermişti. Vivo’nun açtığı yoldan Energizer gibi şirketler de yürümüştü. Dolayısıyla OnePlus’ın da bu istikamette ilerlemesi muhtemel görünüyor.

 

OnePlus 7’nin arkasında ikinci bir ekranın bulunması da ihtimaller arasında yer alıyor. Vivo’nun kısa süre önce tanıttığı NEX Dual Display Edition’da ön kameranın yerini ikinci ekran almıştı. Selfie çekimlerinde ikinci ekranın devreye girmesi, ön kamera ihtiyacını ortadan kaldırmıştı.

OnePlus 7 fotoğrafının gerçek olmayabileceğini de unutmamak gerekiyor. Merakla beklenen akıllı telefonlar hakkında sıklıkla asılsız iddialar çıkabiliyor. Bu sızıntıların doğru olup olmadığı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER