Teknoloji

OnePlus 7 Pro’nun özellikleri yazılım güncellemesiyle OnePlus’ın eski telefonlarına geliyor

oneplus 7 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 7 Pro ve OnePlus 7, Oxygen OS’e iki yeni özellik kazandırmıştı. Yerleşik Ekran Kaydedicisi ve Zen Modu özellikleri, yeni telefonlarla birlikte OnePlus’ın yazılım platformuna eklenmişti. Bu özelliklerden yararlanmak isteyen eski nesil cihaz sahiplerinin sesini duyan OnePlus, yazılım güncellemesi yoluyla bu isteğe yanıt vermeye hazırlanıyor.

OnePlus’tan yapılan açıklamada, Yerleşik Ekran Kaydedicisi ve Zen Modu özelliklerinin OnePlus 5, 5T, 6 ve 6T’ye eklenmesi içn çalışmaların başladığı belirtildi. Şirket, bu süre zarfında söz konusu cihaz sahiplerine ilgili özellikleri “sideloading” yöntemiyle yüklemeye çalışmamalarını da tavsiye etti.

OnePlus her iki özelliğe de ilk olarak OnePlus 6 ve 6T için hazırlanan Oxygen OS Açık Beta sürümünde yer verecek. Bu sayede istekli kullanıcılar söz konusu özellikleri daha fazla zaman kaybetmeden deneyimleyebilecek. Özelliklerin beta sürümüne gelecek hafta itibarıyla eklenmesini planlayan şirket, OnePlus 5 ve 5T’nin yeni yazılım sürümlerinde bu özelliklerin bulunması için de çalışmalara başladı.

OnePlus 7 Pro ve OnePlus 7 ile sunulan yeniliklerden biri olan Ekran Kaydedicisi sayesinde telefonun ekranındaki içerikleri ekstra bir yazılıma ihtiyaç duymadan videoya kaydetmek mümkün oluyor. Zen Modu ise 20 dakika boyunca telefon kullanımını engelliyor. Bildirim alımını da durduran moddan 20 dakikalık süre dolmadan çıkılamıyor.

İLGİLİ HABERLER