Teknoloji

OnePlus 7 çentiksiz ekran ve kızaklı kamerayla gelecek gibi

oneplus 7 oneplus 6t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 6T’nin çıkışının üzerinden birkaç ay geçtiği için, artık bir sonraki OnePlus telefonu için konuşmaya başlayabiliriz. Üstelik gelecek cihaza dair sızıntılar da gelmeye başladı.

Ortaya çıkan yeni bir fotoğrafın OnePlus 7’ye ait olduğu iddia ediliyor. Bu gizemli cihaz OnePlus 6T ile yan yana görünüyor. İki telefon da kılıf içinde olduğundan gövdelerinin büyük bir kısmı gizli kalıyor. Açıkça görülen bir nokta ise, OnePlus 7’nin OnePlus 6 ve OnePlus 6T’den farklı olarak, ekranının üst kısmında bir çentik barındırmaması oluyor.

Eğer çentik yoksa, o zaman ön kamera nerede? Cihazın önünde herhangi bir kamera görmüyoruz, aynı zamanda ekranın üst kısmında da dairesel bir kesik yok. Bu durumda OnePlus 7’de de kızaklı bir kamera mekanizmasının yer alması muhtemel görünüyor. Ekranın üstünde küçük bir çıkıntı dikkat çekiyor. Burası da ahize hoparlörü ve birtakım sensörler yer alıyor gibi görünüyor.

Bu gizemli telefonla ilgili dikkat çeken bir başka ayrıntı da sağ kenarında, güç butonunun hemen üstünde uyarı kaydırgacının yer alması. OnePlus 6T’de de uyarı kaydırgacı aynı yerde yer alıyordu. Ancak siyah renkteydi. OnePlus 7’de ise bu birim kırmızı olacak gibi görünüyor. Ayrıca OnePlus 7’nin OnePlus 6T’dekine benzer kulaklık delikleri de olacak gibi görünüyor.

Her ne kadar çoğu ayrıntı henüz doğrulanmamış olsa da, OnePlus gelecek telefonuyla kızaklı bir yapıya geçebilir. OnePlus 6’dan OnePlus 6T’ye geçişle birlikte çentik epey küçültülmüştü. OnePlus 7 ile bir adım daha ileri gidilebilir. OnePlus 7 ile birlikte OnePlus yeni bir tasarıma geçiş yapıp çentiği tamamen yok etmek istiyor olabilir. Bu arada OnePlus ile aynı çatı altında bulunan Oppo’nun da kızaklı ön kamera sistemine sahip bir telefon çıkardığını hatırlatalım. Oppo ve OnePlus ara sıra aynı tasarım ve özellikleri kullanıyor.

İLGİLİ HABERLER