Teknoloji

OnePlus 6T tanıtımı ekrana entegre parmak izi tarayıcısını gösteriyor

OnePlus 6T henüz resmen tanıtılmış değil. Ancak OnePlus “amiral gemisi katili” olarak tanımladığı yeni gözde telefonuna dair bazı detayları şimdiden resmi olarak açıklıyor. Açıklanan detaylar arasına 6T’nin yeni kilit açma yöntemi de eklendi.

OnePlus’ın yeni akıllı telefonunda ekrana entegre edilmiş bir parmak izi tarayıcısı bulunacak. Şirket tarafından Screen Unlock olarak adlandırılan ekrana entegre parmak izi tarayıcısı ilk olarak Vivo tarafından X20 Plus UD’ye yerleştirilmişti. Vivo ve OnePlus aynı şirketin bünyesi altında olduğu için Screen Unlock’un varlığına çok da şaşırmamak gerekiyor.

Yine de, OnePlus 6T’nin ekrana entegre parmak izi tarayıcısı taşıyan ilk ana akım telefon olacağı söylenebilir. Böylelikle OnePlus parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmek için uzun süredir çalışan Samsung gibi rakiplerinden önce bu dönüşümü gerçekleştirmiş olacak.

OnePlus 6T için hazırlanan en yeni tanıtım videosunda ekrana entegre edilen parmak izi sensörünün varlığı doğrulansa da, bu sensörün nasıl çalışacağı konusunda bilgi verilmiyor. Bunun yerine keşif ve inovasyonun tarihin başlangıcından bu yana insanlığın bir parçası olduğunu anlatmaya çalışan şirket, videonun sonunda parmak izi tarayıcısının ekrana yerleştirildiğini göstermekle yetiniyor.

OnePlus 6T 17 Ekim’de tanıtılacak

OnePlus 6T ile ilgili pek çok detay şimdiden biliniyor. OnePlus CEO’su Pete Lau, telefonda kulaklık jakı ve hızlı şarj özelliğinin bulunmayacağını daha önce açıklamış ve bunların kulağa geldiği kadar kötü olmadığını anlatmaya çalışmıştı. Akıllı telefona dair diğer detaylar için 17 Ekim’de gerçekleştirilecek tanıtımı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER