Teknoloji

OnePlus 6T kablosuz şarj özelliğine sahip olmayacak

oneplus 6t
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus CEO’su Pete Lau, şirketinin yakında tanıtılacak yeni amiral gemisi OnePlus 6T ile ilgili bazı resmi bilgileri şimdiden paylaşıyor. Daha önce telefonda kulaklık jakının bulunmayacağını açıklayan Lau, cihazda bulunmayacak iki özelliği daha doğruladı.

Kablosuz şarj giderek popüler hâle gelen bir çözüm olsa da, 6T bu çözümü desteklemeyecek. Şirketin bu kararının altında yatan temel gerekçe olarak ise hız öne çıkıyor. Kablosuz şarjın da en az şirketin tescilli Dash Charging teknolojisi kadar hızlı olmasını istediklerini söyleyen Lau, bunu sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. OnePlus’ın tercihinde rol oynayan ikinci faktör ise kalınlığı artırma gereksinimi oldu.

OnePlus 6T’de eksik olacak bir diğer özellik ise IP dayanıklılık notu. Ancak bu konuyla ilgili olarak yapılan açıklama, teknik açıdan durumu tam olarak yansıtmıyor. İşin özünde OnePlus 6T, suya dayanıklılık konusunda OnePlus’ın bugüne kadar çıkarttığı diğer amiral gemisi telefonlardan daha kuvvetli olacak. Ancak resmi bir IP notunu almanın masrafına ve zahmetine girmeyi istemeyen OnePlus’ın böyle bir tercihte bulunduğu belirtiliyor.

OnePlus 6T 17 Ekim’de tanıtılacak

OnePlus 6T 17 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun tanıtımdan bir hafta sonra satışa sunulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER