Teknoloji

OnePlus 6 yılın ikinci çeyreğinde resmiyet kazanacak

OnePlus pad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 6OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunun ne zaman gözler önüne çıkacağı, şirketin en tepesindeki isim tarafından açıklandı. CNET’e konuşan OnePlus CEO’su Pete Lau, OnePlus 6 adını taşıması beklenen telefonun 2018’in ikinci çeyreğinde tanıtılacağını belirtti.

Yılın ikinci çeyreği nisan, mayıs ve haziran aylarını kapsıyor. Dolayısıyla Lau’nun muğlak bir tarihi işaret ettiği düşünebilir. Ancak OnePlus CEO’su, yeni akıllı telefonlarının ikinci çeyreğin sonlarında tanıtılacağını belirtti. Bu da telefonun haziran ayında gözler önüne çıkacağı şeklinde yorumlanabilir. Telefona Qualcomm Snapdragon 845 dışında bir yonga seti yerleştirme gibi bir durumlarının olmadığını söyleyen Lau, bunun dışında cihazla ilgili başka bilgi vermedi.

Lau, şirketi ve Amerikalı mobil operatörleri arasında yaşanan problemlere de değindi. Lau, Amerikan mobil operatörleri ile anlaşmayı ve telefonlarını yine operatörler aracılığıyla satmayı istediklerini belirtti.

OnePlus 6 iPhone X benzeri bir yüz tanıma sistemiyle gelebilir

Pete Lau fazla detay paylaşmasa da, OnePlus 6 ile ilgili dedikodular bir süredir etrafta dolaşıyor. Akıllı telefonun OnePlus 5T’de bulunan Face Unlock sisteminin daha gelişmiş bir versiyonunu taşıyacağı söyleniyor. Bu sistemin iPhone X’daki Face ID sistemine benzer bir donanım altyapısı taşıyacağı ve kızılötesi bir 3D modülünden yararlanacağı da konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER