Teknoloji

OnePlus 6 sızıntısı Snapdragon 845 işlemci ve ekran üstünde çentiği işaret ediyor

oneplus 5g telefon

OnePlus 6, 2018’in merakla beklenen akıllı telefonları arasında yer alıyor. Cihaza ait olduğu söylenen sızıntılar bir süredir internette dolaşıyor. Geçtiğimiz hafta internete sızan ve cihaza ait olduğu söylenen fotoğraflarda ekran üzerindeki çentiğin varlığı dikkat çekmişti.

Bu sızıntılara son olarak, akıllı telefondan alındığı söylenen ekran görüntülere eklendi. Söz konusu ekran görüntüleri, hem sızan fotoğrafta işaret edilen bazı bilgileri doğruluyor hem de telefonda bulunan bileşenlere dair bazı ipuçları veriyor.

oneplus 6Android Central tarafından paylaşılan ve “OnePlus’a yakın bir kaynak” aracılığıyla elde edildiği söylenen ekran görüntüleri, 19:9 görüntü oranına sahip bir ekranı işaret ediyor. Bu da OnePlus’ın uzun ve dar ekran trendini takip etmeye devam edeceğini gösteriyor.

Ekran görüntülerinde ekranın üst kısmında yer alan ikonların sol ve sağ taraflara sıkıştırıldığı, orta bölümde ise büyük bir boşluğun bulunduğunu gösteriyor. Söz konusu boşluk, OnePlus’ın da yeni telefonuna, pek çok Android cihaz üreticisi gibi, bir çentik yerleştireceğini işaret ediyor.

Ekran görüntülerinin içerik bakımından da ilginç olduğunu söylemek gerekiyor. Akıllı telefonda kullanılan yonga setinin adı belirtilmese de; AnTuTu benchmark testinden 276510 gibi yüksek bir puanın alınması, telefonda Qualcomm Snapdragon 845 gibi güçlü bir işlemci biriminin bulunacağını düşündürüyor.

OnePlus 6 hakkındaki sızıntı ve dedikodular, önümüzdeki dönemde iyiden iyiye artacak gibi görünüyor. Akıllı telefonun önümüzdeki haziran ayında resmiyet kazanabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER