Teknoloji

OnePlus 6 kalp atış hızı sensörüyle gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 6OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonu OnePlus 6, önümüzdeki hafta resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım etkinliğine doğru geri sayım devam ederken, OnePlus sosyal medya aracılığıyla yeni telefonu hakkında ipuçları vermeyi sürdürüyor. Bu ipuçlarının en yenisi telefon için sağlık odaklı bir özelliği işaret ediyor.

OnePlus tarafından paylaşılan en yeni görselde bir kardiyogram görünüyor. Kalp atış hızını sembolize eden grafiğin ortasında ise “6” rakamı görülüyor. Bu da şirketin yeni amiral gemisinin kalp atış hızı sensörü taşıdığına dair bir ipucu olarak değerlendiriliyor. Görselin altındaki yazıda da bir kalp göndermesi yer alsa da, kullanılan ifadeler kalp atış hızı sensörünün varlığını kesin olarak doğrulamıyor. İlgili paylaşımın şimdilik sadece OnePlus’ın Weibo sayfasından yapıldığını belirtmekte fayda var.

OnePlus’ın yeni gözde telefonunun kalbinde Qualcomm Snapdragon 845 yonga setinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Bu yonga setine 6 veya 8 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Dahili depolama alanı konusunda ise kullanıcıların önünde 64, 128 ve 256 GB olmak üzere üç farklı seçeneğin bulunacağı söyleniyor. Cam arka panel ve çentikli ekran ise telefonun tasarımında öne çıkan detaylar olacak gibi görünüyor.

OnePlus 6, 16 Mayıs itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun 64 GB versiyonunun 555 dolar, 128 GB versiyonunun ise yaklaşık 600 dolar civarında bir fiyat karşılığında satılacağı söyleniyor. Sınırlı sayıda üretildiği belirtilen Avengers: Infinity War versiyonunun fiyat etiketinde ise 800 dolar civarında bir sayının yazacağı söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER