Teknoloji

OnePlus 6 Face ID benzeri bir yüz tanıma sistemi taşıyabilir

OnePlus pad

oneplus 6 face idOnePlus 5T’nin geçtiğimiz ay tanıtılmasının ardından gözler OnePlus 6’ya çevrildi. Çinli üreticinin müstakbel amiral gemisinin mevcut gözde modele kıyasla dikkat çekici geliştirmeler barındırması bekleniyor. Bunlardan birisi de yüz tanıma konusunda olacak gibi görünüyor. Gelen haberlere göre, OnePlus 6 Face ID benzeri bir yüz tanıma sistemi taşıyabilir.

OnePlus 5T’de yüz tanıma özellikleri bulunuyor. Ancak bu sistem, Face ID kadar güvenilir olmadığı için ödeme doğrulamalarında kullanılamıyor. Ancak Android Marvel sitesinde yer alan habere göre, OnePlus 6 yüz tanıma konusunda daha gelişmiş bir çözüm sunacak.

OnePlus da yeni telefonunda iPhone X’dakine benzer bir donanım kurulumu barındıracak gibi görünüyor. Akıllı telefonun önünde üç boyutlu bir kamera modülünün de bulunması bekleniyor. Bu da sistemin kullanıcıların yüzünü karanlıkta da tanıyabileceği anlamına geliyor. OnePlus 5’in yüz tanıma sistemi böyle bir yeteneğe sahip değil.

OnePlus 6 Face ID dışında iPhone X’dan esinlenmeyebilir

OnePlus 6 Face ID dışında iPhone X’dan esinlenmeyecek gibi görünüyor. OnePlus 6’nın ekranının etrafında normal bir çerçeve olması bekleniyor. Bu da iPhone X’un çok konuşulan çentiğinin OnePlus 6’da olmayacağı anlamına geliyor. Yine de, ortaya atılan tüm iddialara temkinli biçimde yaklaşmakta fayda olduğunu unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER