Teknoloji

OnePlus 6 kullanıcıları ekrandaki çentiği gizleyebilecek

OnePlus CEO’su Pete Lau, şirketin forumlarında yakında çıkacak OnePlus 6 ve onun sahip olacağı konuşulan çentikli ekranıyla ilgili bazı bilgiler paylaştı. Lau, fanlardan gelen yoğun olumsuz tepkilere cevap olarak, OnePlus’ın kullanıcılara çentiğin etrafındaki ekran alanını karartma imkanı vereceğini, böylelikle çentiği saklayabileceklerini söyledi. Huawei P20’de de benzer bir imkan bulunuyor.

OnePlus 6’da çentiği saklamaya izin verecek yazılım güncellemesi cihazın çıkışından sonra yayınlanacak. Bu da OnePlus’ın gelecek nesil amiral gemisi telefonunun çıkışının yakın olduğuna dair bir işaret olarak yorumlanabilir. OnePlus telefonlarını genellikle haziran ayında çıkarmayı tercih ediyor. Ancak telefonun çıkışından önce çentik tartışmaları yoğunlaştıysa, o zaman OnePlus 6’nın beklenenden de önce çıkacağını düşünebiliriz.

Ayrıca Lau, OnePlus 6’da bulunacak bazı özellikleri de bir başka forum konusunda paylaştı. Yeni telefonda en fazla 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunacak. İşlemci olarak da Qualcomm’un Snapdragon 845’i kullanılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER