Teknoloji

OnePlus 6 cam kasayla kullanıcılarının karşısına çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 6OnePlus CEO’su Pete Lau, şirketinin çıkaracağı akıllı telefonlara ilişkin önemli ipuçlarını önceden vermesiyle tanınıyor. Lau, bu geleneği şirketin müstakbel telefonu OnePlus 6 için de devam ettiriyor.

OnePlus’ın forumunda yeni cihaza dair ipuçları veren CEO, yeni akıllı telefonlarının ana materyalinin cam olacağını belirtti. Lau, cam tasarım sayesinde bir değer hissi oluşturmayı ve telefonun elde tutulurken “üst sınıf” bir hissiyat vermesini amaçladıklarını dile getirdi.

Camın avantajlarından da bahseden OnePlus CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Camın metale kıyasla avantajlı olduğu pek çok nokta bulunuyor. Öncelikli olarak cam şeffaf, parlak ve saf bir hissiyat oluşturuyor. Camın farklı ışık koşulları altında geçirdiği dönüşüm önemli bir meydan okuma. Ancak OnePlus tasarım ekibi 70 farklı cam prototipini test ederek içlerinden en iyisini seçti.”

OnePlus akıllı telefonlarında ana materyal olarak cam kullanmaya yabancı bir şirket değil. Şirket, 2015’te piyasaya sürdüğü OnePlus X için cam ve seramik olmak üzere iki farklı kasa seçeneği sunmuştu. Ancak Lau, yeni akıllı telefonlarında kullandıkları camın endüstri açısından bir ilk olacağının altını çiziyor.

Lau’nun açıklamasına göre, OnePlus6’nın arkasında beş katmanlı bir nano teknoloji kaplama bulunuyor. Bu da telefona hem ekstra dayanıklılık hem de farklı bir görüntü kazandırıyor.

OnePlus 6 için henüz bir tanıtım tarihi açıklanmış değil. Ancak birinci ağızdan paylaşılan bilgilerin ve sızıntıların artması, tanıtım tarihinin çok da uzak olmadığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER