Teknoloji

OnePlus 5T sızıntısı merak edilen pek çok noktayı aydınlatıyor

oneplus 5tOnePlus 5T, 16 Kasım itibarıyla resmen gözler önüne çıkacak. Ancak geçtiğimiz hafta sonu internete düşen fotoğraflar ve özellikler, cihaza dair merak edilen pek çok noktayı önceden aydınlatıyor.

Almanya merkezli ZDNet.de sitesi tarafından gerçekleştirilen kutu açma işlemi, 5T’nin daha önceki sızıntılarda gündeme gelen bazı özelliklerini doğruluyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye Adreno 540 GPU eşlik ediyor. 6 veya 8 GB RAM ve 64 veya 128 GB dahili depolama da telefonun diğer bileşenleri arasında yer alıyor. 5T’nin arkasında 16 megapiksel çözünürlüklü iki kamera bulunuyor. Cihazın önünde ise, tıpkı selefinde olduğu gibi, tek bir kamera mevcut.

Asıl can alıcı değişim ise ekranda gerçekleşiyor. 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekran, kullanıcılara 2160 x 1080 piksel çözünürlük sunuyor. 5T de pek çok 2017 model amiral gemisi telefon gibi, ekran çerçevelerinden kurtuluyor. Parmak izi tarayıcısı da arka panele taşınıyor.

Akıllı telefonda kablosuz şarj özelliği bulunmuyor. OnePlus, “DashCharge” adını verdiği şarj sisteminin kablosuz şarjdan daha iyi olduğuna inanıyor. Telefonun yurt dışında selefi OnePlus 5 ile aynı fiyattan satışa sunulması bekleniyor.

OnePlus 5T kulaklık jakıyla geliyor

OnePlus 5T, geleneksel 3.5 mm. kulaklık jakıyla birlikte geliyor. Bu da telefonla birlikte standart kulaklıkların da kullanılabilmesini mümkün kılıyor. Akıllı telefona dair tüm detayları görmek içinse 16 Kasım’ı beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER