Teknoloji

OnePlus 5T ve iPhone X performans testinde karşı karşıya

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple her zaman donanımlarından en iyi performansı alma konusundaki yeteneğiyle bilinir. Bu durum kendi A serisi işlemcilerini yapmaya başladıktan sonra daha da belirgin bir hâl almıştı. Gerçekten de, son zamanlarda gördüğümüz benchmark testlerinde Apple A11 işlemci Qualcomm Snapdragon 835’ten daha iyi performans gösteriyor gibi görünüyordu. Ne var ki, pratikteki sonuçlar benchmark testlerininkinden farklı olabiliyor. Bunu kanıtlayan nadir örneklerden bir tanesi var; yeni tanıtılan OnePlus 5T ile iPhone X’u karşılaştırılıyor.

Aslında Android telefonlarla iPhone’ları karşılaştırmak biraz elmalarla armutları karşılaştırmaya benziyor. Çünkü her iki tarafın da hem donanım hem de işletim sistemleri bakımından farklılıkları bulunuyor. Yine de, bu durum insanların Android telefonlarla iPhone’ları karşılaştırmasına engel olamıyor.

SuperSAF TV, hazırladığı OnePlus 5T ve iPhone X karşılaştırma videosunda, uygulamaların başlatma hızı gibi geleneksel bir testi uyguluyor, uygulamaların hangi cihazda daha önce açıldığını ölçüyor. Normal mobil uygulamalarda her iki cihaz başa baş gibi görünüyor. Ne var ki, oyunlar söz konusu olduğunda bunlar iPhone X’da daha hızlı yükleniyor. Bunun bir sebebi, Apple’ın oyunlarda OpenGL standardı yerine kendi grafik kütüphanesini kullanması olabilir.

Everything Apple Pro adlı YouTube kanalı da benzer bir karşılaştırma testi yapmış. İlk testte uygulamalar her iki telefonda da hızlı şekilde açılıyor gibi görünüyor, arada büyük farka rastlanmıyor. Söz konusu 4K video işleme olduğunda ise OnePlus 5T pek başarılı görünmüyor. Anlaşılan Snapdragon 835 bu gibi işler için iyi şekilde tasarlanmamış.

Testlerin sonucunda OnePlus 5T’nin iPhone X’a karşı uygulamaları başlatma ve çalıştırma konusunda küçük bir avantajı olabilir. Söz konusu uygulamaları yeniden başlatmak olduğunda ise OnePlus’ın yeni telefonu biraz daha avantajlı görünüyor. Anlaşılan o ki, bellek yönetimi iPhone için bir sıkıntı olmaya devam ediyor. Aslında bu da çok şaşırtıcı sayılmamalı, çünkü Apple’ın telefonunda 3 GB RAM bulunuyor. Yine de, her bir işletim sisteminin uygulamaları ve belleği nasıl yönettiği de önemli bir unsur. Burada da iOS sıkı şekilde davranmasıyla biliniyor.

İLGİLİ HABERLER