Teknoloji

OnePlus 5G telefonunu 100 dolar daha yüksek bir fiyatla satacak

oneplus 5g telefon

OnePlus 5G şebekesini destekleyen telefonunu 2019’da piyasaya süreceğini daha önce açıklamıştı. 5G şebekesinin faaliyete geçeceği 2019’a doğru geri sayım devam ederken, OnePlus’ın da 5G konusundaki planları da biraz daha netleşiyor.

2019’un ilk çeyreği itibarıyla sadece OnePlus’ın değil, çok sayıda üreticinin 5G destekli telefonlarını duyurması bekleniyor. Söz konusu üreticiler arasında Samsung, Huawei, Lenovo, LG ve Huawei‘nin alt markası Honor’un da yer alması öngörülüyor. OnePlus, müstakbel amiral gemisi OnePlus 7’de 5G’nin desteklenmeyeceğini daha önce açıklamış ve bu desteğin fiyatı daha yüksek ve farklı bir modelde sunulacağını belirtmişti.

Fudzilla sitesinde yer alan habere göre, Çinli üretici 5G destekli telefonunu ABD’de 650 dolar, Avrupa’da ise 650 avrodan başlayan fiyatlarla satacak. Bu da şirketin ABD’de 6T için uyguladığı başlangıç fiyatının 100 dolar üstünde bir rakama tekabül ediyor.

OnePlus 5G destekli ilk telefonunda büyük ihtimalle Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga setini kullanacak. Söz konusu yonga setinde Snapdragon X50 5G NR modem yongasının yer almasına da kesin gözüyle bakılıyor. Telefonun diğer özelliklerinin ise OnePlus 7 ile aynı seviyede olması öngörülüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER