Manşetler

OnePlus 5G telefonu için çalışıyor, üç yıl güncelleme sözü veriyor

oneplus

oneplus

OnePlus’ın akıllı telefonları Türkiye’de resmi olarak satılmıyor, ancak bunları yurt dışından getirtmek veya paralel ithalat yoluyla sahip olmak mümkün. ABD’de ise OnePlus telefonları doğrudan şirketin online mağazası üzerinden SIM kartsız satın alınabiliyor. Gelen duyumlara göre şirket ABD’de mobil operatörlerle iş birliği yapmayı ve akıllı telefonlarını sözleşme karşılığında satmayı planlıyor.

OnePlus CEO’su Pete Lau ile MWC Şangay etkinliğinde bir röportaj yapan PC Mag, akıllı telefon şirketinin telefonlarının ABD’li mobil operatörler aracılığıyla bu ülkedeki müşterilere satmayı istediğini kaydetti. Lau, bu şekilde ABD’deki müşterilerin telefonları satın almadan önce onları daha fazla deneyimleyebileceğini düşünüyor. Halbuki şirket bu ülkede şimdiye kadar belirli aralıklarla düzenlediği müşteri etkinlikleriyle telefonlarını sergileyebiliyor. Lau, OnePlus’ın hangi operatör veya operatörlerle görüşmeler yaptığını söylemedi. Ancak Qualcomm yongaset kullandığı için istediğiyle çalışmak konusunda özgürlüğü bulunuyor.

Bizim için daha ilgi çekici olanı, Lau’nun PC Mag’e Qualcomm ile, 5G destekli ilk telefonlardan bir tanesini çalışmak için birlikte çalıştığını söylemesi oldu. 2019’da ABD’de ilk 5G telefonunun çıkması bekleniyor. Aynı yıl bu ülkede 5G servisleri hayata geçirilecek. Türkiye’de de yurt dışıyla hemen hemen aynı zamanda 5G şebekelerinin mobil operatörler tarafından kullanıma sunulacağı tahmin ediliyor. Yani OnePlus 5G telefonunu çıktıktan kısa bir süre sonra ülkemizde de rahatlıkla kullanmak mümkün olabilir.

OnePlus gelecek cihazı üzerinde çalıştığını doğrulasa da, geçmiş müşterilerini de unutmuyor. Mevcut OnePlus telefon sahipleri için OnePlus Yazılım Bakım Takvimi olarak adlandırılan yeni bir program açıklandı. Bu yeni program dahilinde OnePlus telefonunun çıkışını izleyen iki yıl boyunca yazılım güncellemeleri garanti ediliyor.

Güncellemeler yeni işlevleri, Android versiyonlarını, Android güvenlik yamalarını ve çeşitli hata düzeltmelerini içerecek. Öte yandan OnePlus bu iki yılın üstüne bir de her iki ayda bir çıkarılacak Android güvenlik yamalarını bir yıl daha sağlama sözünü veriyor.

OnePlus Yazılım Bakım Programı OnePlus 3 ve daha yeni telefonlar için geçerli olacak. OnePlus 3 ve 3T için Kasım 2018’e kadar düzenli güncellemeler sağlanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER