Teknoloji

OnePlus 5 stoklarının tükenmesinin ardından sahneden çekilecek

oneplus 5OnePlus 5T, akıllı telefon pazarının son günlerdeki gözde cihazları arasında yer alıyor. Cihaz, iPhone X’a karşı daha uygun fiyatlı bir alternatif arayanların önündeki en ciddi seçeneklerin içinde bulunuyor. OnePlus 5T’nin çıkışı ile birlikte OnePlus 5 için de yolun sonu gelmiş oldu.

OnePlus 5T ile 5 arasında büyük farklar bulunmuyor. Ekran ve kameradaki farklar dışında iki telefon hemen hemen aynı görünüyor. Bu da OnePlus’ın 5’i devam ettirmeme kararını daha mantıklı hâle getiriyor.

OnePlus Hindistan Genel Müdürü Vikas Aggarwal, mevcut stokların tükenmesinin ardından 5’in sonlandırılacağını belirtti. OnePlus daha önce de OnePlus 3T için benzer bir politika izlemişti. 3T de mayıs ayında stoklarının tükenmesinin ardından sahneden çekilmişti.

OnePlus 5 için güncellemeler devam edecek

Vikas Aggarwal, OnePlus 5T’nin çıkmasında şirketin rekabette canlı kalma isteğinin önemli olduğunu belirtti. OnePlus 5 için yolun sonu gelse de, bu durum telefona olan desteğin sonlandırılacağını göstermiyor. Akıllı telefonun kullanıcılarına bir süre daha yazılım ve güvenlik desteği sunulacak. 5 için Android Oreo güncellemesinin yakında yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER