Teknoloji

OnePlus CEO’su Pete Lau OnePlus 5’ın bir özelliğini daha açıkladı

oneplus 5OnePlus’ın yeni amiral gemisi OnePlus 5 ile ilgili neredeyse tüm detaylar gün yüzüne çıktı. Ancak şirketin telefonla ilgili açıklayacakları henüz sona ermiş gibi görünmüyor. OnePlus şimdi de telefonda kullanılan depolama teknolojisiyle ilgili detayları kamuoyuyla paylaştı.

OnePlus’ın müstakbel amiral gemisiyle ilgili yeni paylaşım da CEO Pete Lau tarafından yapıldı. Lau, Çin’in popüler sosyal paylaşım sitesi Weibo’dan yaptığı paylaşımda UFS depolama teknolojisinin cihazlarda standart hâle geldiğini belirtti.

OnePlus’ın daha önce piyasaya sürdüğü diğer telefonlarda eMMC depolama teknolojisi kullanılıyordu. Bu teknolojinin hızı, UFS’in altında kalıyor. UFS 2.1 teknolojisi, telefonun aynı anda hem depolama alanına bilgi yazmasını hem de depolama alanındaki bilgileri okumasını mümkün kılıyor.

Lau, açık biçimde yeni OnePlus’ı UFS 2.1 teknolojisine sahip olacağını söylemedi. Ancak OnePlus CEO’sunun sosyal medya üzerinden daha önce çok sayıda ipucu ve bilgi paylaşması, telefonda UFS 2.1’in varlığını daha muhtemel hâle getiriyor. Kullanılan bileşenlerin kalitesinin artması ise OnePlus’ın yeni telefonunun seleflerinden daha yüksek bir fiyat etiketi taşıması ihtimalini yükseltiyor.

OnePlus 5 20 Haziranda tanıtılacak

OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunda Qualcomm Snapdragon 835 işlemci bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Bu işlemciye 8 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Çift arka kameraya sahip olacağı söylenen telefona dair diğer detayları görmek içinse 20 Haziran tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER