Teknoloji

OnePlus 5 DxO ile geliştirilen bir kamerayla birlikte gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 5OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunun OnePlus 5 adını taşıyacağı bilgisi uzun bir süre önce ortaya çıkmış, ancak şirket tarafından konuya ilişkin bir doğrulama gelmemişti. “diegohnz” rumuzlu bir OnePlus çalışanı tarafından şirketin forumunda yapılan paylaşım, söz konusu isim tercihini doğruluyor. Forum paylaşımı, akıllı telefonla ilgili önemli bir bilgiyi daha ortaya çıkardı.

OnePlus’ın amiral gemisi telefonu, DxO ile birlikte geliştirilen bir kameraya sahip olacak. DxO, akıllı telefonların kamera yeteneklerini test etme konusunda en güvenilir mecralar arasında yer alıyor.

OnePlus 5 ismini daha önce OnePlus CEO’su ve kurucusu Carl Pei de işaret etmişti. OnePlus 3T’nin ardından OnePlus 4 yerine 5’e geçilmesi, kafa karışıklığına yol açmıştı. Çin’de 4 rakamının kötü şans getirdiğine inanılması, OnePlus’ı böyle bir tercihe sevk etmiş gibi görünüyor.

Kamera, OnePlus’ın yeni amiral gemisinin en önemli odak noktalarından biri olacak gibi görünüyor. Daha önce çıkan haberlerde, telefonda çift arka kamera bulunacağı iddia edilmişti. Ancak konuya ilişkin diğer detaylar bilinmezliğini koruyor. Telefonda iPhone’dakine benzer biçimde standart geniş açılı bir kamera ve ona eşlik edecek bir telefoto lens bulunması bekleniyor.

Forum paylaşımında yeni amiral gemisi OnePlus 5’te daha iyi bir kamera deneyimi sunulması için DxO ile birlikte çalışıldığı belirtildi. OnePlus; DxO’nun hem profesyonel kameralarda hem de akıllı telefonlardaki kamera deneyimine ve tecrübesine dikkat çekti.

OnePlus 5 önümüzdeki ay tanıtılabilir

OnePlus’ın diğer telefonlarına göre çok daha yüksek bir fiyata sahip olacağı iddia edilen 5’in önümüzdeki ay içinde tanıtılabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER