Teknoloji

OnePlus 5 için ilk resmi işaret geldi

oneplus 5Çinli akıllı telefon üreticisi OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonu uzun bir süredir bekleniyor. Şirketin OnePlus 3’ün ardından OnePlus 4’ü piyasaya süreceği düşünülse de, Çin’de 4 rakamının uğursuz olduğuna inanılması nedeniyle yeni modelin OnePlus 5 adını taşıyacağı iddia edilmişti. OnePlus cephesinden gelen son haberler, hem telefonun ismini doğruluyor hem de muhtemel çıkış takvimini daraltıyor.

Çinli üretici, yeni akıllı telefonunun önümüzdeki yaz mevsimi içinde tanıtılacağı ve satışa sunulacağını doğruladı. Telefonun adı da beklendiği gibi, OnePlus 5 olacak. OnePlus 3’ten sonra doğrudan 5’e geçilmesi şaşırtıcı gelse de, söz konusu cihaz şirketin piyasaya çıkardığı beşinci amiral gemisi telefon olacak.

Ancak OnePlus’ın yeni telefonuna bu ismi vermesinin nedeni, beşinci amiral gemisi olması değil. Pek çok OnePlus çalışanının da hayranı olduğu eski NBA oyuncusu Robert Horry’nin forma numarasının 5 olmasının telefonunun isminin seçilmesinde asıl faktör olduğu belirtildi. Şirketin genel merkezinde Robert Horry’nin iki tablosunun olması da bu gerekçeyi mantıklı kılıyor.

OnePlus 5 5.5 inç QHD ekran ve 4000 mAh pille gelebilir

OnePlus muhtemel çıkış takvimini daraltsa da, henüz kesin bir tarih işaret etmiş değil. Dolayısıyla telefonun ağustos sonlarında ya da eylül başlarında resmiyet kazanıp satışa sunulması da ihtimal dahilinde yer alıyor. Akıllı telefonda çift lensli arka kamera, 5.5 inç QHD ekran ve 4000 mAh kapasiteli pilin bulunabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER