Teknoloji

OnePlus 5’in çift arka kamerası neredeyse kesin gibi

Son zamanlarda ortalıkta dolaşan hemen her OnePlus 5 kamera dedikodusu, bu telefonun çift lensli bir kameraya sahip olduğunu işaret ediyor. Ayrıca sızan görüntülerde de görünen telefonun arkasında çift lensin bulunduğu dikkat çekiyor.

Son olarak OnePlus 5’in mağaza raflarında yer alacak ambalajına ait bir fotoğraf sızdı. Fotoğrafa göre kutunun üstünde çift kamera özelliğinden bahseden bir ibare dikkat çekiyor.

Türkçe’ye “Çift Kamera. Daha Net Fotoğraflar” şeklinde çevirebileceğimiz slogan, bu telefonun çift arka kameraya sahip olduğunu işaret ediyor.

Haberi veren Android Authority sitesi, bunun OnePlus 5 için belirlenen resmi slogan olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte “Önemli olanlara odaklanın. Asla yerinizde durmayın.” şeklinde bir sloganın da kullanılabileceğini söylüyor.

“Asla yerinizde durmayın” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz “Never Settle” terimi OnePlus’ın resmi sloganlarından bir tanesi. Şimdiyse onun yanına hem kamerayı hem de çift lensi işaret eden iki farklı slogan daha ekleniyor. Bu da yeni telefonda OnePlus’ın kameraya biraz daha fazla eğileceğini gösteriyor.

OnePlus’ın telefonun fotoğrafçılık yeteneklerini daha da artırmak için DxOMark’taki kamera uzmanlarıyla çalıştığı biliniyor. Ayrıca şirket tarafından paylaşılmış bir fotoğraf da bu müstakbel amiral gemisi telefonun düşük ışıktaki fotoğraf çekim yeteneğini ortaya koyuyordu.

OnePlus’ın iki lensi ne için kullanacağı şu an için belirsizliğini koruyan unsurlar arasında yer alıyor. Ancak bu konuda çeşitli tahminlerde bulunmak da mümkün.

Sloganın “Daha net fotoğraflar” kısmı, OnePlus’ın daha önce paylaştığı düşük ışıkta fotoğraf çekim yetenekleriyle birleştirildiğinde, telefonun bir RGB (renkli) lensi bir tane de monokrom (siyah ve beyaz) lensi olduğunu işaret ediyor. Her ikisinin birlikte kullanımından elde edilen verilerin birleştirilmesi sayesinde daha fazla miktarda ışık ve detay elde ediliyor.

Bu tarz bir kurulum Huawei P10 ve Essential Phone gibi çift arka kameralı telefonlarda da kullanılıyor. Bununla birlikte LG G6’nın çift arka kamerasıyla geniş açılı fotoğraf çekimine izin verdiğini, iPhone 7 Plus’ın ise kalite kaybı olmaksızın yakınlaştırma imkanı sunduğunu biliyoruz.

Bununla birlikte “Önemli olanlara odaklanın” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz slogan da daha iyi zum veya daha geniş açılı lens özelliğine sahip bir kameranın gelebileceğini işaret ediyor. Anlayacağınız, ortada eşit değerlere sahip ihtimaller var, neyse ki, OnePlus 5’i birkaç hafta içinde görmüş olacağız ve her şey netleşecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER