Teknoloji

OnePlus 5 benchmark testi güçlü bir telefonun gelişini müjdeliyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
oneplus 5 benchmark
OnePlus 5’in sızan en son fotoğraflarından bir tanesi

OnePlus 5 yılın en güçlü telefonlarından bir tanesi olabilir. 20 Haziranda resmi olarak tanıtılacağı duyurulan bu telefona ait olduğu iddia edilen bir benchmark testi, tüketicileri gerçekten de güçlü bir telefonun beklediğini işaret ediyor.

Benchmark uygulaması Geekbench’in sitesinde yer alan sonuçlarda, OnePlus 5’in Snapdragon 835 işlemci ve 8 GB RAM barındırdığı doğrulanıyor. Ayrıca cihazın özellikleri arasında Google’ın işletim sisteminin en son sürümü Android 7.1.1’in çalıştığı da görülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
OnePlus 5 heyecanı sızıntılar ve resmi paylaşımlarla yükseliyor

OnePlus 5, Geekbench’te 6562 gibi çok yüksek bir çok çekirdek performans puanı almayı başarıyor. TechRadar‘ın belirttiğine göre bu şekilde cihaz, Samsung Galaxy S8 (6630), Sony Xperia XZ Premium (6424) ve HTC U11 (6300) gibi cihazlarla aynı seviyeye yerleşiyor.

Aslına bakarsanız, diğerlerine göre daha fazla RAM barındıran cihazın benchmark testinde daha yüksek puan elde etmesini bekleriz. Ancak bu durumda biraz şaşırtıcı sonuçlar elde ediliyor.

Samsung Galaxy S8, LG G6 ve Sony Xperia XZ Premium’da 4 GB RAM bulunurken, HTC U11’de 6 GB RAM yer alıyor. OnePlus 5 ise 8 GB ile hepsinin üstüne çıkacak gibi görünüyor.

Ne var ki, eğer bu sızan benchmark test verileri doğruysa, OnePlus 5 sahip olduğu donanım gücünü pek de verimli şekilde kullanmıyor gibi görünüyor. Galaxy S8 gibi, kendisinin sahip olduğundan yarısı kadar RAM’e sahip olan bir cihaz daha yüksek bir puan elde ediyor.

Bu durum 8 GB RAM’in daha çok müşterilerin ilgisini çekmek için eklenen, ancak tam olarak yararlanılmayan bir özellik olduğunu düşündürüyor. Yine de, erkenden bir yargıya varmamak en iyisi olacaktır. Belki OnePlus, 20 Hazirandan sonra piyasaya sunulacak OnePlus 5’in performansını artırmak için oynamalara ve testlere devam ediyordur.

İLGİLİ HABERLER