Teknoloji

OnePlus 3 “Dash Charge” hızlı şarj özelliğiyle gelebilir

oneplus 3Bugüne kadar OnePlus One, OnePlus 2 ve OnePlus X adını taşıyan üç akılı telefonu tanıtan OnePlus’ın yakında bu listeye bir cihaz daha eklemesi bekleniyor. OnePlus 2 ve OnePlus One gibi amiral gemisi niteliğinde olması öngörülen telefona dair çeşitli özellikler şimdiden ortalıkta dolaşıyor. Öne sürülen son iddia ise bu cihazda şirket tarafından geliştirilen ve Qualcomm’un “Quick Charge” isimli teknolojisine benzeyen yeni bir hızlı şarj özelliğinin bulunacağı yönünde.

OnePlus, “Dash Charge” adını verdiği söz konusu özelliğin patentini almak için gerekli başvuruyu yaptı. ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne sunulan başvuruda belirgin bilgiler yer almasa da, seçilen isim nedeniyle ortada Qualcomm’un Quick Charge’ına benzer bir şey olmasının muhtemel gözüktüğü belirtiliyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen OnePlus 2, hızlı şarj ve kablosuz şark gibi özelliklerden yoksun olarak gelmişti. Yeni OnePlus telefonunun Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle gelme ihtimali, Quick Charge teknolojisinin kullanılmasının da önünü açıyor. Ancak şirketin gerçekleştirdiği yeni patent başvurusu, Quick Charge yerine Dash Charge’ın tercih edilebileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

OnePlus 3 adını taşıması beklenen ve şu anda bu şekilde anılan OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunun yılın ikinci çeyreği içinde satışa sunulması öngörülüyor. Akıllı telefonun biri standart biri üst sınıf olmak üzere iki farklı versiyonla piyasaya çıkacağı iddiaları ortaya atılsa da, henüz bu iddiaları destekleyecek somut bilgilere gün yüzüne çıkmış değil.

İLGİLİ HABERLER