Manşetler

OnePlus 3 2016’nın en iyi akıllı telefonları listesinin başında

oneplus 3

oneplus 3Geçtiğimiz ay tanıtılan OnePlus 3’ün çok ilgi çekici bir özelliği yok gibi görünüyor. Ancak söz konusu performans olduğunda bu telefon rakiplerinin önünde görünüyor. Popüler benchmark uygulamalarından AnTuTu, 2016’nın ilk yarısı için en yüksek performans gösteren ilk 10 akıllı telefon listesini açıkladı.

OnePlus 3, AnTuTu’nun Top 10 listesinin en başında yer alıyor, ancak en yakın rakibiyle arasında çok büyük bir fark yok. Ne var ki, barındırdığı 6 GB RAM’in tamamını kullanıcının hizmetine sunmayacağı belirtilen telefonun elde ettiği bu sonuç, söz konusu durum sebebiyle birtakım şüphelere yol açıyor olabilir.

AnTuTu verileri AnTuTu benchmark uygulamasıyla, kullanıcılar tarafından gerçekleştirilen testlerden alıyor. Ancak sadece versiyon 6 ile yapılmış test sonuçlarının istatistiklerini alıyor. Bu arada istatistiksel veriler sadece sonuçlarını AnTuTu sunucularına yükleyenlerinkini kapsıyor. AnTuTu Çinli bir servis olduğu için, Çinli markaların bu ülke pazarına yönelik cihazları da listede epey fazla yer tutuyor.

İlk 10 listesi içindeki hemen hemen tüm akıllı telefonlar, iPhone hariç olmak üzere, Qualcomm Snapdragon 820 ile çalışıyor. Ayrıca büyük çoğunluğunda, yine iPhone’lar hariç, 4 GB RAM mevcut. İlk beşte ve Samsung Galaxy S7 edge’in üzerinde yer alan tüm cihazlarda sadece 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü ekran mevcut. İşlemci ve RAM’in aynı olduğu durumda, daha az piksel sayısıyla uğraşanların daha yüksek benchmark test sonuçlarına ulaşması normal görünüyor.

İlk beş arasındaki cihazların farkları çok büyük değil gibi görünüyor. Üstelik OnePlus 3’te 6 GB RAM bulunmasına rağmen durum böyle. OnePlus, telefonu performans ve kaynak kullanımı arasında en iyi dengeyi sağlaması amacıyla RAM kullanımını ayarladıklarını belirtmişti. Bu nedenle 6 GB RAM’in OnePlus 3’e bir avantaj kazandırmamış olması söz konusu olabilir. Belki de, herhangi bir ince ayarın yapılmadığını varsayarsak, yüksek RAM miktarının sonuçlara o kadar büyük etkisi de olmuyor olabilir.

Bu gibi benchmark testleri genellikle akıllı telefonun saf performansını, özellikle de CPU, GPU ve depolama birimi gibi bileşenlerini test ettiğini belirtmek gerekiyor. OnePlus 3’ün biraz daha fazla miktarda olan RAM’i söz konusu çoklu görev ve uygulama geçişleri olduğunda işe yarayabilir, ancak benchmark testleri de bunun ölçümünü pek yapmıyor.

İLGİLİ HABERLER