Teknoloji

OnePlus 2’nin Android 7.0 Nougat güncellemesi almayacağı doğrulandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

oneplus 2Bir Nexus, Pixel veya Android One telefonu satın almamak, gelecekteki güncellemelerin devamlılığı konusunda belirli bi riski de beraberinde getiriyor. Bu durum OnePlus gibi, son yılların gözde ve öne çıkan Android markalarından bir tanesini seçen kullanıcılar için de geçerli. OnePlus, OnePlus 2 adlı cihazının Android 7.0 Nougat güncellemesi almayacağını açıkladı.

OnePlus’ın başlangıçta 2015 model amiral gemisi telefonu için Nougat güncellemesinin sözünü vermiş olmasına rağmen, aksi yönde bir gelişmenin olacağı bir süredir konuşuluyordu. OnePlus, Android Authority’ye geçtiği bir bilgi notuyla bu durumu doğruladı.

OnePlus’ın bir temsilcisinin web sitesine verdiği bilgiye göre, müşteri hizmetleri servisi arayan müşterilere güncellemenin gelmeyeceği bilgisini bir süredir veriyormuş. Ayrıca şirket, yazılım tarafında yaptığı işlerden memnun olduğunu da belirtiyor. Bu arada, OnePlus 3 ve OnePlus 3T modellerine Android O güncellemesinin geleceği de, fırsattan istifade doğrulanmış oldu.

OnePlus’ın Nougat güncellemesiyle ilgili olarak daha önce verdiği sözden caymasının bir nedeni olarak, şirketin yazılım departmanının genel olarak yaşadığı çalkantılı süreç gösteriliyor. OnePlus 2’nin çıktığı yıl, Cyanogen ile olan ilişkiler sekteye uğramış, bu da OnePlus’ın kendi Android versiyonunu üretmeye girişmesine neden olmuştu.

OnePlus 2 için uzun zamandır beklenen Nougat güncellemesi de Cyanogen ve OnePlus ayrılığının kurbanlarından bir tanesi olmuş gibi görünüyor. Ne var ki, OnePlus şimdi kendi OxygenOS işletim sistemiyle ilgili olarak, gelecekte çıkacak amiral gemisi telefonların daha düzgün bir güncelleme sürecine sahip olacağının taahhüdünü daha rahat şekilde verebiliyor.

Her ne olursa olsun, bu durum Android kullanan üreticilerin geleceğe dair yazılım güncellemeleri konusunda hiçbir zaman yüzde 100 garanti veremeyeceklerini, bu yönde söz vermiş olsalar bile durumun farklı olabileceğini gösteriyor. Tabii ki, bu durumu değiştirmek için Google da çalışıyor, mobil işletim sisteminin gelecek sürümleriyle birlikte iş ortakları için güncelleme sürecini daha kolay hâle getirmeye yönelik adımlar atıyor.

İLGİLİ HABERLER