Teknoloji

OnePlus 13 ve 13R’de arka kamera tasarımını değiştirecek

oneplus pad oneplus ace 3v 13

OnePlus 12, 2024’ün en iyi amiral gemisi Android telefonları arasında sayılıyor. Bu telefonun selefinin çıkışına daha uzun bir zaman olsa da, OnePlus 13 hakkındaki söylentiler de şimdiden etrafta boy gösteriyor. Yıl sonunda Çin’de gözler önüne çıkması beklenen telefonla ilgili en son sızıntı, hem OnePlus 13’ün hem de 13R’nin arka kamera tasarımını gözler önüne seriyor.

Söz konusu paylaşımın ünlü duyumcu Yogesh Brar’dan gelmesi, güvenilirliğini biraz daha artırıyor. Ancak çizimin ilk prototiplere ait olma ihtimalinin de yüksek olduğunu belirtmek gerekiyor. Dolayısıyla nihai ürünlerde farklı tasarımlarla karşılaşmamız da ihtimal dahilinde.

Hem OnePlus 13’te hem de 13R’de kamera tasarımı seleflerinde gördüğümüzden daha farklı olacağa benziyor. Hem OnePlus 12’de hem de 12R’de yuvarlak arka kamera modülleri bulunuyor.

OnePlus 13’te kamera modülü, 7T modelinde olduğu gibi arka panelin orta kısmına kaydırılmış gibi görünüyor. Modülün büyümesi, kamera kurulumunun da gelişeceği anlamına geliyor. Ancak geçmiş sızıntılar, kamera kurulumlarının değişmeyeceğini iddia etmişti.

OnePlus 13R’de ise kamera modülünün yine sol tarafta kalacağı ancak dikdörtgen şeklinde olacağı görülüyor. Bu akıllı telefonun özellikleri ise belirsizliğini koruyor.

OnePlus 13, Snapdragon 8 Gen 4 ile gelecek

OnePlus 13, çok büyük ihtimalle Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemciyle gelecek. Hatta bu işlemcinin kullanılacağı ilk telefonlardan biri olacak. 5400 mAh kapasiteli pil ve 120W hızlı şarj desteği de değişmesi beklenmeyen özellikler arasında sayılıyor.

İLGİLİ HABERLER