ManşetlerTeknoloji

OnePlus 12 yenilenmiş anten tasarımı ve üç renk seçeneğiyle gelecek

oneplus 12

Akıllı telefon dünyasının önde gelen isimlerinden OnePlus, yeni amiral gemisi OnePlus 12’yi yakında tanıtacak. Weibo üzerinden yapılan resmi açıklamalar, bu heyecan verici cihazın tasarım ve özelliklerine dair ipuçları sunuyor. Çin’de 5 Aralık’ta gerçekleşecek lansman etkinliği öncesinde, OnePlus 12’nin beyaz, siyah ve yeşil olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle sunulacağı belirtiliyor. Cihazın tasarımı, bir önceki model OnePlus 11’e oldukça benzer görünse de, bazı önemli yenilikler barındırıyor.

Özellikle kullanıcıların beğenisini kazanan ‘Alert Slider’ özelliği, sessiz, titreme ve zil sesi profilleri arasında kolay geçiş yapılmasını sağlayan bu özellik, OnePlus 12’de telefonun sol tarafına taşınmış. Bu değişikliğin, yeni entegre bir anten tasarımına yer açmak için yapıldığı belirtiliyor. OnePlus’a göre, bu anten, sinyal performansını artırma ve oyun yayını için gecikmeyi azaltma amacı taşıyor. İç testlere göre, oyun oynarken telefon yatay tutulduğunda, antenlerin en iyi konumu kullanıcının işaret parmakları arasında olduğu tespit edilmiş. Bu nedenle, OnePlus 11’de bu konumda bulunan ‘Alert Slider’, OnePlus 12’de karşı tarafa taşınarak anten performansının iyileştirilmesi hedeflenmiş.

oneplus 12
oneplus 12

OnePlus 12’de Snapdragon 8 Gen 3 işlemci olacak

Yeşil renk seçeneği, doğadan ilham alınan taneli bir desene sahipken, siyah renkli modelin tasarımı, OnePlus 11 modeline oldukça benzer bir görünüme sahip. Yahoo Tech HK‘da yayınlanan bir makalede, OnePlus 12’nin bazı temel özellikleri de ortaya çıkmış. Bu özellikler arasında, 50 megapiksellik ana kamera için yeni bir Sony LYT-808 sensörü ve 64 megapiksellik, 3X periskopik telefoto kamera bulunuyor. Her iki kamera da Hasselblad Camera for Mobile tarafından destekleniyor. Ayrıca, OnePlus 12’nin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye, Çin’in BOE firmasından gelen “2K ekran” panele ve kablosuz şarj, yağmur dokunuşu ve kızılötesi uzaktan kumanda fonksiyonlarına sahip olacağı belirtiliyor.

Detaylar henüz sınırlı olsa da, OnePlus 12’nin resmi tanıtımından sonra cihaz hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağız. Neyse ki, Çin dışındaki müşterilerin bu cihaza sahip olmaları için çok beklemeleri gerekmeyecek gibi görünüyor. OnePlus, cihazın küresel lansman tarihinin 15 Aralık’ta duyurulacağını açıkladı. Bu tarih, teknoloji dünyasında heyecanla beklenen bir gün olacak ve OnePlus 12’nin uluslararası pazarda nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Bu yenilikçi cihaz, akıllı telefon sektöründeki rekabeti daha da kızıştıracak ve kullanıcı deneyimini zenginleştirecek özellikleriyle dikkat çekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER