Teknoloji

OnePlus 12’nin kamera özellikleri OnePlus’ın paylaşımıyla doğrulandı

oneplus 12

OnePlus 12 büyük ihtimalle yakında kullanıcıların karşısına çıkacak. İlk etapta Çin’de kullanıcılarla buluşmaya başlaması beklenen telefon hakkındaki sızıntı ve paylaşımlar son zamanlarda artmış durumda. OnePlus tarafından Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan en son paylaşım, akıllı telefonun kamera ve ekran özelliklerini gözler önüne seriyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunun ana kamerasında Sony’nin yeni LYT-808 sensörünün kullanılacağı yeni paylaşımla doğrulanıyor. OnePlus, bu sensörü Sony ile birlikte geliştirdiğini belirtiyor. Ana kameranın sınıfının en iyi deneyimini sunacağı ifade edilirken, 64 megapiksel çözünürlüklü telefoto sensörün de ana kameraya eşlik edeceği bilgisi paylaşıldı.

Telefoto lensin en son teknolojik süreçlerle üretildiğinin altını çizen OnePlus, bunun kamera performansını yukarıya çekeceğini de vurguluyor. Şirket “periskop telefoto kamera” tanımlamasını kullandığı için bu kameranın 3x’ten daha fazla optik zum yapabilmesi de muhtemel görünüyor.

oneplus 12

OnePlus yeni amiral gemisi telefonunda da Hasselblad ile kamera iş birliğini sürdürüyor. İnce ayarları Hasselblad tarafından yapılan kameralar, OnePlus’ın kardeş markası Oppo’nun HDR ve portre karelere özel görüntü işleme teknolojisinden de yararlanacak.

OnePlus 12 ne zaman resmiyet kazanacak?

OnePlus’ın paylaşımında ekrandan da az da olsa bahsediliyor. Şirket tarafından 2K ProXDR olarak adlandırılan ekranın BOE tarafından üretildiği zaten biliniyordu. Bu ekranın OnePlus Ace 3 modelinde de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

OnePlus 12’nin tanıtım tarihi için bir açıklama gelmese de, bu tarihin çok uzak olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER