Teknoloji

OnePlus 12 ile kablosuz şarj desteği geri dönecek

oneplus 12

OnePlus 11 görece uygun fiyatlı bir amiral gemisi telefon olsa da, uygun fiyat bazı tavizlerin verilmesini zorunlu kılmıştı. Bunlardan birisi de kablosuz şarj desteğiydi. Ancak OnePlus 12 ile birlikte bu durum değişecek. Şirketten yapılan açıklamada yeni amiral gemisi telefonda kablosuz şarj özelliğinin de bulunacağı belirtildi.

Söz konusu açıklama, OnePlus’ın Çin operasyonunun başkanı Li Jie’den geldi. Li, yeni amiral gemisi telefonda kablosuz şarj özelliğinin olacağını duyursa da, hız konusunda bilgi vermedi. Ancak geçmiş sızıntılar telefonun 50W kablosuz şarj desteğine sahip olacağını gösteriyor.

Kablosuz şarj özelliğinin olmayışı, OnePlus 11’deki en önemli eksikliklerden biriydi. Dolayısıyla OnePlus’ın yeni amiral gemisi telefonunda bu özelliği geri getirmesinin sevindirici bir adım olduğu rahatlıkla söylenebilir. Bu özelliğin sadece Çin’de satılan versiyonla sınırlı kalmaması ve dünyaya açılması da temenniler arasında yer alıyor.

OnePlus 12 hakkında başka detaylar da paylaşıldı

OnePlus yöneticisi şirketinin yeni amiral gemisi telefonuyla ilgili başka detaylar da paylaştı. Bunlar arasında kızılötesi sensörü, periskop kamera ve yağmur altında telefonun ekranının dokunuşları daha iyi algılamasını sağlayan “Rain Water Touch” (Yağmur Suyu Dokunuşu) isimli özellik bulunuyor.

OnePlus 12’nin Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci, 2K ekran, LYT-808 ana kamera sensörü gibi özelliklere sahip olduğu daha önce açıklanmıştı. 5 Aralık’taki tanıtıma kadar OnePlus’tan başka paylaşımlar gelmesi sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER