Teknoloji

OnePlus 11 sınırlı sayıda üretilen Jupiter Rock versiyonu resmiyet kazandı

oneplus 11 jupiter rock oneplus 12

OnePlus 11 Jupiter Rock adını taşıyan sınırlı sayıda üretilmiş yeni bir versiyona daha kavuştu. Aralık ayında tanıtılan ve şubat ayında dünyaya açılan OnePlus 11, ilk önce yeşil ve siyah renk seçenekleriyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Jupiter Rock ile bunların yanına son derece havalı yeni bir seçenek daha eklenmiş oldu.

Jupiter Rock’ın ilham kaynağının Güneş Sistemi’nin en büyük gezegeni Jüpiter olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Akıllı telefonun arka panel tasarımı, Jüpiter’in yüzeyini hatırlatıyor. Üretilen her bir telefonun farklı bir deseninin olduğu vurgulanırken, ana malzeme olarak “3D mikrokristalin kaya” şeklinde adlandırılan bir materyalin tercih edildiği belirtildi.

Panelin araştırma ve geliştirme sürecinin 1 yıldan uzun sürdüğü, ana malzemenin arka panele yerleştirilmeden önce dokuz karmaşık testten geçtiği ifade edildi. Üretim sürecinin zorluğuna özellikle dikkat çeken OnePlus, panelde verimlilik oranının sadece yüzde 25 olduğunu; yeşil renk seçeneğinde ise bunun yüzde 50 olduğunu belirtti.

oneplus 11 jupiter rock

OnePlus yeni arka panelin hissiyatını “binlerce yıldır kaynak sularının altındaki yeşim taşı gibi havalı ve cilt dostu” olarak tanımlıyor. Jüpiter bir gaz gezegeni olsa da, OnePlus’ın ana malzeme olarak mikrokristalin kaya tercih etmesi nedeniyle bu özel versiyona da “Jupiter Rock” (Jüpiter Kayası) adı verilmiş.

oneplus 11 jupiter rock

OnePlus 11 Jupiter Rock 16 GB RAM ile geliyor

OnePlus 11 Jupiter Rock, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip. Akıllı telefon Çin’de 4899 yuan (13612 TL) karşılığında ön siparişe çıkacak. Telefon 3 Nisan itibarıyla raflardaki yerini alacak.

İLGİLİ HABERLER