Manşetler

Soğutma teknolojisiyle dikkat çeken OnePlus 11 Concept gözler önüne çıktı

oneplus 11 concept
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus’ın en yeni konsept cihazı OnePlus 11 Concept, daha önce açıklandığı gibi, MWC 2023’te gözler önüne çıktı. Akıllı telefon, arka panelindeki parlak mavi borularla dikkat çekiyor. OnePlus’tan verilen bilgiye göre, bu borular telefondaki Active CryoFlux soğutma teknolojisinin soğutma sıvısını tercih ediyor.

Telefonun parlak tasarımıyla dikkat çekiyor. Ancak OnePlus soğutma sisteminin önemli bir pratik amaca hizmet ettiğini vurguluyor. Telefonun bu sistem sayesinde ağır iş yükü altındayken bile ısınmadığını belirten şirket, bu sayede oyunlarda daha yüksek performanstan yararlanılabileceğinin ve daha yüksek şarj hızlarına çekilebileceğinin altını çiziyor.

Bütün bunların fiziksel olarak dönen bir fana ihtiyaç duyulmadan yapılması OnePlus’ın teknolojisini daha kıymetli hâle getiriyor. Bu sistemin benzerlerini daha önce Nubia’nın telefonlarında veya Razer ile Asus gibi şirketlerin hazırladığı aksesuarlarda görmek mümkün olmuştu.

oneplus 11 concept
Görsel: The Verge

OnePlus’tan verilen bilgiye göre, oyun oynarken telefon sıcaklığında 2.1 santigrat derece düşüş sağlanması, oyun performansını saniyede 3 ila 4 kare yukarıya çekiyor. Active CryoFlux şarj sırasında da telefonu 1.6 santigrat derece soğutuyor, böylelikle şarj hızında 30 ila 45 saniyelik bir artış sağlanıyor. Ancak bunların OnePlus’ın MWC 2023’te sergilediği OnePlus 11 Concept’lerde gerçek anlamda gözlemlenemediğini belirtmekte fayda var.

oneplus 11 concept
Görsel: The Verge

OnePlus’ın açıklamasında “endüstriyel sınıf piezoelektrik seramik mikro pompa” ile sıvının cihazın borularına gönderildiği ve bu sistemin 0.2 santimetrekareden daha az bir alan kapladığı belirtildi. Telefonu inceleme fırsatı bulanlar, soğutma sistemine rağmen cihazın fazla ağır olmadığına dikkat çekiyor. Diğer iç bileşenlerin soğutma sistemine yer açmak için daha küçük tutulup tutulmadığı bilinmiyor.

OnePlus 11 Concept’in soğutma teknolojisini başka cihazlarda görmek mümkün olacak mı?

Active CryoFlux soğutma sisteminin ne zaman gerçekten satışa sunulacak bir cihaza yerleştirileceği şu an için bilinmiyor. OnePlus daha önce de konsept cihazlarında dikkat çekici özelliklere yer verse de, bu özelliklerin hiçbiri piyasaya çıkan cihazlarda sunulmuştu. OnePlus 11 Concept’in aynı kaderi paylaşıp paylaşmayacağı merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER