Teknoloji

OnePlus 10T’nin tasarımı için ipucu prototip görselleriyle geldi

oneplus ace pro 10t

OnePlus 10T, OnePlus’ın 2022’de çıkardığı son amiral gemisi telefon olacak gibi görünüyor. Şirketin 10 Ultra veya 10T Pro gibi modelleri piyasaya sürmesi beklenmiyor. 10T hakkında bilinen en önemli detay, akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelecek olmasıydı. Telefonla ilgili sızıntılara son olarak tasarımı gözler önüne seren görseller eklendi.

10T’nin tasarımının OnePlus için sıra dışı olmadığı söylenebilir. Arka taraftaki kamera çıkıntısının genişliği oldukça fazla. Ancak görselleri paylaşanlar, tasarımın temelinde prototiplerin olduğunu ve nihai tasarımda değişiklik olabileceğini belirtiliyor.

Yine de, telefonun beklenenden daha büyük olacağı görülüyor. Boyutlar konusunda net bilgiler verilmese de, 6.7 inçlik ekran büyüklüğü daha önce çıkan T serisi telefonları geride bırakıyor. Bu ekranın Full HD+ çözünürlük ve 120 Hz yenileme hızı sunması bekleniyor.

oneplus 10tOnePlus 10 Pro’da 80W olan şarj hızının 10T’de 150W seviyesine çıkacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Pil kapasitesinin ise 4800 mAh olduğu söyleniyor. Kablosuz şarj desteğinin bulunması ise beklenmiyor.

10 Pro ve 10T arasındaki en büyük fark ise kamera modülü olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonda ana kamera görevini optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 4K 60 fps video kaydı yapabilen 50 megapiksel kamera üstlenecek. 16 megapiksel ultra geniş açılı ve 2 megapiksel makro kamera sistemi tamamlayacak. Modülde telefoto kamera bulunmuyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksel kamera yer alıyor.

oneplus 10tOnePlus 10T tanıtımı için oklar temmuz ayını işaret ediyor. Akıllı telefonun fiyatının OnePlus 10 Pro ve 10R arasında olması öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER