Teknoloji

OnePlus 10 Pro 12 GB RAM ile benchmark testinden geçti

oneplus 10 pro

OnePlus 10 Pro çok yakında resmen gözler önüne çıkacak. Akıllı telefonun benchmark testlerinin sonuçları ise tanıtımdan önce görülmeye başlamış durumda. Geekbench‘in testinden geçen NE2210 model numaralı cihazın 10 Pro olduğu düşünülüyor.

Benchmark testinin sonucuna göre, OnePlus 10 Pro’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye ise 12 GB RAM eşlik edecek. Söz konusu özelliklerin sürpriz olmadığını belirtmek gerekiyor.

Testte dikkat çeken nokta, telefonun aldığı puan oluyor. Akıllı telefon tek çekirdek performansıyla 976, çok çekirdek performansıyla da 3469 puan alıyor. Mart ayında tanıtılan OnePlus 9 ve OnePlus 9 Pro’nun benchmark testlerinden 1100’ün ve 3600’ün üstünde puanlar aldığını hatırlatmakta fayda var.

Bu şaşırtıcı sonucun nedeni konusunda akıllara bazı ihtimaller geliyor. İlk ihtimal, akılı telefonun Snapdragon 8 Gen 1 işlemci için optimize edilmemesi oluyor. OnePlus’ın pil ömrü optimizasyonu için performanstan feragat etmesi de bir diğer seçenek olarak göze çarpıyor.

oneplus 10 proOnePlus 10 Pro, çok büyük ihtimalle 2022’nin ilk günlerinde resmiyet kazanacak. Akıllı telefonun önce Çin’de daha sonra da küresel ölçekte satışa sunulması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER