Teknoloji

OnePlus 10 için Snapdragon 8 Gen 1 iddiası

oneplus 10 pro

OnePlus son iki yılda bazı ilginç değişikliklere gitti. T serisinden vazgeçen şirketin köklerine dönmeye ve “amiral gemisi katili” cihazlar çıkarmaya hazırlandığı söyleniyor. OnePlus 10 Pro’yu ilk etapta sadece Çin’de piyasaya sürerek küresel çip krizine farklı bir şekilde yanıt veren şirketin OnePlus 10’u ve 10R’yi ne zaman duyuracağı ise hâlâ merak ediliyor.

Şimdiye kadar çıkan haberlerde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’in sadece OnePlus 10’un Pro versiyonunda bulunacağı belirtilmişti. Ancak yeni bir iddiaya göre, standart model de Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle gelecek. Daha uygun fiyatlı seçenek olması beklenen OnePlus 10R ise MediaTek’in Dimensity 9000 işlemcisiyle gelecek.

OnePlus ve MediaTek arasındaki iş ilişkisini düşününce bu duruma pek şaşırmamak gerekiyor. Şirket Nord 2 modelinde de MediaTek’in işlemcilerinden birine yer vermişti. Ancak OnePlus’ın en önemli serisi için ilk kez MediaTek’i tercih etmesinin önemli bir nokta olduğu söylenebilir.

Android Central sitesinin haberine göre, OnePlus’ın bu karar değişikliğinde OnePlus 10’un da ABD ve diğer Batı ülkelerinde satılacak olması önemli rol oynadı. Qualcomm işlemcili cihazların ABD’nin mobil şebekesinde daha iyi çalışması nedeniyle bu kararın alındığı söyleniyor.

OnePlus 10 serisinin diğer üyesi olan 10R’nin ise Hindistan ve diğer Asya ülkelerinde satılması bekleniyor. Test sonuçları MediaTek Dimensity 9000’in de performans bakımından Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1’in pek gerisinde kalmadığını göstermişti. OnePlus’ın telefonları, bu performans karşılaştırması için iyi bir alan sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER