Teknoloji

OneNote Android uygulaması bölünmüş ekran desteğine kavuştu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

onenote androidArtık Windows Phone’a pek fazla öncelik vermeyen Microsoft, mobil yazılımları konusundaki platformlar arası yaklaşımını sürdürüyor. Şirket ortak çalışma ve not alma uygulaması OneNote’un Android versiyonu için yayınladığı son güncellemeyle bu yaklaşımının somut bir örneğini veriyor. OneNote Android uygulaması, güncellemeyle birlikte Android 7.0 Nougat ile sunulan yeni bölünmüş ekran özelliğini desteklemeye başladı.

Bu sayede OneNote’u diğer Office uygulamaları veya başka bir uygulamayla birlikte kullanmak kolaylaşacak. Bir üretkenlik uygulaması için bunun hayli önemli bir özellik olduğu söylenebilir.

Güncellemeyle OneNote kullanıcılarının başka uygulamalarda şifreyle koruma altına alınan dosya ve klasörlerin kilidini açması da mümkün hâle geldi. Microsoft’tan yapılan açıklamada söz konusu özelliğin kullanıcılar tarafından en çok talep edilen özellik olduğu belirtildi.

OneNote Android uygulaması güncellemeye doğrudan uygulama içinden ses kayıt imkanı da sunuyor. Android’de yerleşik ses kayıt çözümleri bulunmadığı için bu imkanın varlığı da kullanıcıların işini kolaylaştıracağa benziyor.

OneNote Android uygulamasıyla PDF ve Office dosyaları belgelere hızla yerleştirilebilecek

Güncelleme kullanıcılara OneNote içinde sakladıkları PDF ve Office dosyalarını OneNote ile oluşturdukları belgelere yerleştirme imkanı da sağlanıyor. OneNote belgelerindeki bölüm sekmelerini kişiselleştirme özelliği de kullanıcılara sunulacak yenilikler arasında yer alıyor. Ancak bunun için biraz daha beklemek gerekiyor. Diğer özellikleri barındıran güncelleme ise Google Play Store’da yerini almış durumda.

İLGİLİ HABERLER