Teknoloji

OneDrive Windows 10 uygulaması dokunma desteği sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

onedrive windows 10Microsoft Windows 8 için OneDrive uygulamasının dokunma uyumlu bir versiyonunu yayınlamış ve tablet kullanıcılarının bulut depolama servisi üzerinde sakladıkları dosyaları arasında rahatlıkla gezinebilmesini mümkün kılmıştı. Windows 10 ile birlikte Dosya Gezgini’ne entegre edilen masaüstü eş zamanlama istemcisine geri dönen şirket, şimdi de dokunma desteğine sahip evrensel OneDrive Windows 10 uygulamasını test ediyor.

Yeni uygulama, Windows 10 kullanıcılarının OneDrive’da sakladıkları içeriklerini tüm dosya ve klasörleri sürekli olarak eş zamanlama ihtiyacı duymadan tarayabilmesini sağlıyor. OneDrive Windows 10 uygulamasından akıllı yer tutucuları konseptini çıkaran Microsoft için bu karar bir taviz olarak görülse de, uygulamanın özü itibarıyla OneDrive’ın web versiyonunun bir Windows 10 uygulaması içine yerleştirilmiş hâli olduğu söylenebilir.

Tarayıcı versiyonuna fazlasıyla yakın duran uygulama ile OneDrive Geri Dönüşüm Kutusu’ndan dosya kurtarmak ve “sürükle-bırak” yöntemiyle buluta dosya yüklemek mümkün oluyor.

Windows 10’un dokunma temelli özelliklerini kullananlar için yeni OneDrive uygulaması fazlasıyla kullanışlı olacaktır. Windows 10 için hazırlanan yeni OneDrive uygulamasına Windows Mağaza üzerinden erişilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER