Teknoloji

OneDrive depolama alanı 15 GB kalsın isteyenler bunu mutlaka yapmalı

microsoft-onedrive-270114

Ücretsiz olarak sunulan bulut depolama alanları son zamanların en mükemmel buluşlarından bir tanesi ve giderek daha fazla kullanıcı bu hizmetin avantajlarından ve esnekliklerinden yararlanıyor. Ancak Microsoft’un OneDrive üzerinden sunduğu ücretsiz bulut alanından fazlasıyla yararlanan ve bu alanı iş akışlarına ekleyenler, geçtiğimiz haftalarda Microsoft’un kapasiteyi sınırlandırmasıyla rahatsız olmuşlardı.

Kasım ayında Microsoft, OneDrive depolama alanı üzerinde değişiklik yapmış, 15 GB’lık ücretsiz depolama alanını 5 GB’ye indirdiğini duyurmuştu. Bu da doğal olarak kullanıcıları rahatsız etmişti. Depolama alanının kısılmasıyla ilgili olarak OneDrive forumu üzerinde yazılan bir yazı 72 bin oy almıştı. Bu durum Microsoft’un geri adım atmasına ve eski kullanıcılarına 15 GB’lık alanı tutmalarına imkan tanımasına vesile oldu. Ancak bunun için 31 Ocak tarihine kadar bir şeyler yapmaları gerekiyor.

Forumda paylaşılan yazıya cevap olarak Microsoft grup program yöneticisi Douglas Pearce bir yayı yayınladı ve OneDrive müşterilerinden özür diledi. Ayrıca ücretsiz OneDrive depolama alanı olan 15 GB’ı korumak için Microsoft’a bildirimde bulunan kullanıcıların 15 GB’lık kamera rulosu ek depolama alanlarını da korumaya devam edebileceğini kaydetti.

Microsoft yöneticisi, aldıkları kararın yarattığı endişeden ve izledikleri iletişim yolundan dolayı özür diledi. Kendilerine sadık kalan müşterilerine de teşekkür etti.

Eğer OneDrive’ın 15 GB ücretsiz depolama alanından ve 15 GB’lık kamera rulosu depolama alanından yararlanmaya devam etmek istiyorsanız, bu sayfaya girerek kullanıcı girişi yapmanız ve bu hizmeti kullanmaya devam etmek istediğinizi belirtmeniz gerekiyor. Eğer 31 Ocak tarihinden önce bu adımı uygulamazsanız, o tarihten sonra 5 GB’lık alan ile yetinmek zorunda kalabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER