Teknoloji

OneDrive Android uygulamasına Samsung Motion Photos ve 8K video desteği

onedrive android

Microsoft bu hafta Android için OneDrive uygulamasını yeni bir ana ekran, Samsung Motion Photos desteği ve 8K video oynatma özelliği ile güncelliyor. Yeni giriş ekranı, son dosyalara, çevrimdışı dosyalara ve OneDrive’ın size eski fotoğraflarınızı hatırlatan “Bu Günde” özelliğini içeriyor.

Samsung Motion Photos desteği de bu güncellemede yer alıyor. Böylelikle Samsung telefon sahiplerinin OneDrive uygulamasında veya çevrimiçi olarak hareketle çekilen fotoğrafları oynatmasına olanak tanıyor. Bu fotoğraflar Apple’ın Live Photos gibi çalışıyor ve çekimden önce birkaç saniyelik video ve sesle birlikte hareketsiz bir görüntü yakalıyor. Microsoft, Samsung Motion Photos oynatma işleminin dünya çapında yayıldığını ve kullanmak için Android 6.0 veya üstü sürümün gerekli olduğunu söylüyor.

microsoft onedrive

OneDrive Android uygulamasına 8K video desteği

Eklenen son yenilik ise, yeni Galaxy S21 veya geçen yılki S20 gibi uyumlu Samsung telefonlar için getirilen 8K video oynatma desteği oluyor. Her zaman 8K videoları OneDrive’da saklayabiliyor olsanız da, bu hizmet artık uyumlu ekranlarda ve cihazlarda oynatmayı destekliyor. Bu, özellikle OneDrive artık 250 GB’a kadar dosya yükleme sınırını desteklediği için, 8K videoyu Microsoft’un bulut depolama hizmetinde depolamayı daha cazip hale getirebilir.

OneDrive için gelen bu en son Android güncellemesi, Samsung’un telefonlarına daha çok odaklanıyor. Microsoft ve Samsung arasında devam eden ortaklığa bir örnek olarak da nitelendirilebilir. Her iki şirket de Microsoft’un yazılım ve hizmetlerini Samsung Android telefonlara entegre etmenin çeşitli yolları üzerinde çalışıyor ve hatta xCloud aracılığıyla bulut oyunları için bir ortaklık da var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER