Teknoloji

One UI 6.1 güncellemesi alacak sıradaki Samsung Galaxy cihazları netleşiyor

one ui 6.1 samsung one ui 6.1.1

Samsung’un merakla beklenen One UI 6.1 kullanıcı arayüzü güncellemesi, Galaxy S24 serisi ile birlikte kullanıcıların beğenisine sunuldu. Piyasa analistleri, eski Galaxy cihazlarının da bu güncellenmiş yazılımı yakın zamanda almasını bekliyor.

Daha önce, Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5’in 2024’ün ilk çeyreğinde One UI 6.1 güncellemesini alacak ilk cihazlar olacağına dair haberler almıştık. Şimdi ise, Samsung’un One UI 6.1 planlarına dair daha fazla bilgi Samsung Community forumlarındaki bir gönderi aracılığıyla ortaya çıktı.

Samsung Topluluk forumlarında bir Samsung Moderatörü’nün yorumunun çevrilmiş ekran görüntüsüne göre, şirket 2024’ün ilk yarısında bir dizi Galaxy cihazı için One UI 6.1 güncellemesini yayınlamayı planlıyor.

2024’ün ikinci yarısına kadar One UI 6.1 güncellemesi alması beklenen cihazlar

One UI 6.1 güncellemesini 2024’ün ikinci yarısına kadar alması beklenen cihazlar arasında Galaxy S21, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra, Galaxy S22/S22+/S22Ultra ve Galaxy S23 serisi, Galaxy S23 FE dahil bulunuyor.

Dolaylı bir yoldan, aynı Samsung Community Forums moderatörü (@Tkyun95 aracılığıyla) bu telefonların mart ayından önce herhangi bir One UI 6.1 güncellemesi almayacağını doğruladı.

Daha spesifik olarak, moderatör Galaxy S23 serisinin One UI 6.1 sürümüne geçmeden önce en az bir One UI 6.0 güvenlik yaması daha alacağını belirtiyor. Bu yeni One UI 6.0 yamasının şubat ayı ortasında dağıtılması planlanıyor.

Diğer yandan, Samsung’un sunucularında One UI 6.1 test yazılımı çalıştırıldığı görülen diğer Galaxy telefonları da var. Galaxy Z Flip ve Fold 4, Galaxy S21 FE, Galaxy A54 ve A34 gibi cihazların da bir noktada One UI 6.1 güncellemesini alması bekleniyor. ancak bu, 2024’ün ilk yarısından daha geç bir tarih olabilir.

Samsung kullanıcıları, güncellemelerin getireceği yenilikler ve iyileştirmeler konusunda oldukça heyecanlı. One UI arayüzünün yeni sürümünün, kullanıcı deneyimini daha da iyileştireceği ve cihazların performansında önemli artışlar sağlayacağı tahmin ediliyor. Güncelleme takviminin ve detaylarının ilerleyen günlerde Samsung tarafından daha net bir şekilde açıklanması bekleniyor. Bu arada, Galaxy kullanıcıları Samsung’un resmi duyurularını ve güncelleme bildirimlerini dikkatle takip etmeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER