Manşetler

Samsung One UI 5 beta sürümünü çeşitli ülkelerde dağıtıma çıkardı

one ui 5 beta
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, One UI 5 açık beta sürümünü resmi olarak ABD, Almanya ve Güney Kore’deki Galaxy S22 sahiplerine sunmaya başladı. Güncelleme, Android 13’ün beklenen sürümünden yalnızca birkaç hafta önce ve Samsung’un 10 Ağustos’taki Galaxy Unpacked etkinliğinden yalnızca birkaç gün önce geliyor. Temel aldığı işletim sistemi gibi, One UI 5 beta bazı özelleştirme seçenekleri, bildirimlerde ince ayarlamalar ve yeni erişilebilirlik ve güvenlik ayarları ekleyen nispeten küçük bir güncelleme gibi görünüyor.

One UI 5, duvar kağıdınıza göre 16 adede kadar önceden ayarlanmış renk teması ve ana ekranınız, simgeleriniz ve hızlı panelleriniz için 12 farklı ek renk seçeneği sunarak Android 13’ün tema seçeneklerini baz alıyor. Ayrıca, daha az dağınık bir görünüm oluşturmaya yardımcı olması beklenen, benzer boyuttaki widget’ları grup hâlinde görüntülemenin bir yolunu da sunar.

one ui 5 beta

One UI 5 ile gelecek yenilikler arasında, gerçek hayattaki nesneleri ve metinleri yakınlaştırmak için telefonun kamerasını kullanan bir Büyüteç aracının yanı sıra telefonunuzun klavye girişinizi yüksek sesle okumasını sağlayan seçenekler de dahil olmak üzere bazı yeni erişilebilirlik özellikleri de var.

Samsung, uygulama geliştiricilerinin size bildirim göndermeden önce izninizi istemesini gerektiren yeni bildirim ayarları gibi, One UI 5’in Android 13’ten aldığı diğer bazı özellikleri ayrıntılı olarak açıklıyor. Ayrıca One UI 5 beta, uygulama bazında tercih ettiğiniz dili ayarlamanıza olanak tanıyor ve telefonunuzu olası sorunlara karşı tarayan yeniden tasarlanmış bir güvenlik panosuna erişmenizi sağlıyor.

one ui 5 beta

Samsung, geçen yıl One UI 4 beta sürümünü yayınladığında, her yıl giderek nasıl daha erken zamanlarda güncellemeler dağıtmaya başladığını vurgulamıştı. Bu sefer Samsung, One UI 4 beta’nın Eylül 2021’deki dağıtıma çıkış tarihini bir aydan biraz fazla olacak şekilde geçerek önceki güncellemesi arasındaki farkı daha da genişletti. Samsung’un önceki One UI beta sürümlerinde olduğu gibi, One UI 5 beta güncellemesine, erişime açık olan ülkelerde Samsung Members uygulaması üzerinden kayıt olarak erişilebiliyor.

One UI 5 beta şu anda yalnızca ABD, Almanya ve Güney Kore’deki S22 cihazlarında mevcut olsa da Samsung, bunu yakın gelecekte daha fazla cihaza ve bölgeye yaymayı planlıyor. Samsung’un Galaxy Z Flip 4, Z Fold 4, Galaxy Watch 5 ve Galaxy Buds Pro 2 dahil olmak üzere, bir dizi yeni cihazı tanıtacağı söylenen 10 Ağustos’taki Samsung Unpacked etkinliğinde One UI 5’in neler sunabileceği hakkında daha fazla şey duyabiliriz.

İLGİLİ HABERLER