Manşetler

Samsung Galaxy Z Fold 4, One UI 5.1.1 güncellemesiyle yeni özellikler kazanıyor

one ui 5.1.1

Samsung, popüler katlanabilir telefon modeli Galaxy Z Fold 4 için One UI 5.1.1 Beta güncellemesini kullanıcılara “beta” etiketiyle sunmaya başladı. Bu güncelleme, Samsung kullanıcılarına etkileyici bir dizi yeni özellik getiriyor ve katlanabilir telefon deneyimini bir üst seviyeye taşıyor.

Twitter’dan bildiğimiz popüler sızıntı kaynağı Ice Universe’e göre Samsung Galaxy Z Fold 4, One UI 5.1.1 Beta sürümünü almaya başladı. One UI 5.1.1’in son ve kararlı sürümü, temmuz sonu veya ağustosta tanıtılmasını beklediğimiz Galaxy Z Fold 5‘te de yüklü olarak gelecektir. Açık olmak gerekirse bu, ilk Android 14 Beta’yı içeren ve Samsung tarafından Galaxy S23 serisi için dahili olarak test edilen One UI 6 Beta değil. Bu beta programı muhtemelen temmuz ayının üçüncü haftasında başlamalı.

One UI 5.1.1 yenilikleri

One UI 5.1.1 Beta’nın getirdiği yenilikler arasında, bir pop-up uygulamayı hızlıca bölünmüş ekran görünümüne geçirme özelliği öne çıkıyor. Artık kullanıcılar, pop-up pencerenin üstündeki tutamaktan basılı tutarak, uygulamayı istedikleri tarafa sürükleyebilirler. Ek olarak, pop-up ekranı yanlara doğru sürükleyerek ekrandan çıkarabilir ve tekrar görünmesini istediklerinde tekrar dokunabilirler.

One UI 5.1.1 Beta’nın bir diğer önemli özelliği ise, Samsung’un kalem teknolojisi S Pen’i kullanarak, uygulamanın simgesinin üzerine gelindiğinde, uygulamanın nasıl görüneceği hakkında bir önizleme yapabilme yeteneği. S Pen artık bir sihirbazın şapkasından tavşan çıkarır gibi, bir uygulamanın neye benzediğini gösteriyor.

Bunun yanı sıra, güncelleme ile birlikte görev çubuğunda en son kullanılan dört uygulamanın görüntülenmesi mümkün hale geliyor. Eğer görev çubuğunda yedi veya daha az simge varsa, görev çubuğu otomatik olarak kullanıcının ana ekran butonunu, son kullanılan uygulamalar butonunu ve geri butonunu seçmesini kolaylaştıracak şekilde ayarlanıyor.

Bu etkileyici güncelleme, Flex Modu’nda çoklu pencereyi destekleyen daha fazla uygulama sunuyor. Ayrıca, Flex Modu’nda video içeriğini izlerken hızlı ileri ve geri alma yeteneği de sunuluyor. Kullanıcılar, Flex Modu’ndaki araç çubuğunu özelleştirerek ekran bölme ve ekran yakalama gibi işlevleri gerçekleştirebilirler. Uzun basma işlemi ile bir simge ekleyebilir, kaldırabilir, sıralayabilir veya taşıyabilirler.

One UI 5.1.1 Beta, Galaxy Z Fold 4’ü bir mini dizüstü bilgisayara dönüştürmeyi sağlayan Flex Modu’nu daha da geliştiriyor. Cihazı açıp yan çevirerek ve bir masanın üzerine koyarak, bir tarafı dizüstü bilgisayar ekranı gibi çalışırken, diğer tarafı sanal kontroller olarak kullanılıyor.

Galaxy Z Fold 4’ü dış ekranı aşağıya bakacak şekilde yerleştirip, Wireless Power Share özelliğiyle Galaxy Buds veya Galaxy Watch’unuzu şarj edebilirsiniz. Bu sırada kapak ekranını telefon olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Dahili depolamanın %10’unun veya 5GB’ın altına düşmesi durumunda, uygulama önbellek bilgileri görünerek, dosya veya uygulama silmeden depolama alanı açmayı kolaylaştırır. Ayrıca, hangi uygulamaların çok fazla bellek kullandığına dair daha fazla bilgi verilir ve bu uygulamalar “uyku moduna” alınabilir.

Bu zengin özellik yelpazesi ile birlikte One UI 5.1.1 Beta, şu anda Güney Kore’deki Galaxy Z Fold 4 modelleri için sunulmuş durumda. Ancak Samsung’un diğer ülkelerdeki kullanıcılarına da bu güncellemeyi sunacağı beklentisi içerisindeyiz.

Dikkat çekici özellikleri ve kullanıcı dostu yenilikleriyle One UI 5.1.1 Beta, Samsung’un Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip telefonlarına sınırlı bir güncelleme olarak sunulacak. Kullanıcılar, bu yenilikçi özelliklerle telefonlarının kullanımını çok daha rahat ve verimli hale getirebilecekler.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER