Teknoloji

One UI 4.1 güncellemesi ile S22 kamera yenilikleri daha eski Galaxy telefonlarına geliyor

one ui 4.1

Samsung, amiral gemisi Galaxy S22 serisi ile gelen bazı kamera özelliklerini daha eski cihazlara getirdiğini duyurdu. One UI 4.1 güncellemesi, Galaxy S20, Galaxy S21, Galaxy S10, Note 20 ve Galaxy Z Fold ve Z Flip serileri de dahil olmak üzere çok çeşitli telefonları kapsayacak.

Android Police‘in belirttiğine göre şirket, Güney Kore topluluk forumundaki bir paylaşımda eski cihazlara getirdiği bazı özellikleri ayrıntılı olarak açıklıyor. Ne yazık ki, tüm cihazlar burada listelenen her özelliği desteklemeyecek ve özelliklerin çoğu Galaxy S21, Z Fold 3 ve Z Flip 3 gibi daha üst segmente mensup önceki nesil cihazlarda yer alıyor.

Cihazınız güncellemeyi destekliyorsa, evcil hayvan tanıma, aydınlatmanın konumunu değiştirme yeteneği, portre videolar için telefoto lens desteği, Samsung’un Expert RAW uygulaması, Snapchat ile Samsung kamera entegrasyonu, videolar için geliştirilmiş Director’s View gibi bir dizi kamera odaklı özellik gelecektir.

Ayrıca güncelleme, Pro fotoğraf ve video modları için telefoto lens desteği, fotoğraflarınızı paylaşmadan önce otomatik olarak optimize eden hızlı bir fotoğraf paylaşım özelliği, nesneleri, gölgeleri ve yansımaları ortadan kaldıran bir araç ve gece portresi modu da ekliyor.

İşte tüm yeniliklerin hangi cihazlara geleceği, aşağıdaki gibi sıralanıyor:

  • Gece portresi desteği: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G
  • Evcil hayvan tanıma: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, S20, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE
  • Aydınlatma konumunu düzenleme: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3, S21 FE, Note 20, Z Fold 2, Z Flip 5G, S20 FE
  • Canlı odak video telefoto lens desteği: Galaxy S21, Z Fold 3, S21 FE
  • İyileştirilmiş Yönetmen Görünümü: Galaxy S21, Z Fold 3, Z Flip 3
  • Pro fotoğraf ve video modları için telefoto lens desteği: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, S20 Ultra, Note 20 Ultra, Z Fold 2
  • Expert RAW uygulaması: Galaxy S21 Ultra, Z Fold 3, Note 20 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2
  • Snapchat entegrasyonu: Galaxy S21

Ayrıca One UI 4.1 güncellemesi bu cihazlara, Google Duo için ekran paylaşma özelliği ve dil bilgisi denetimi uygulaması Grammarly’nin yerleşik özelliklerine sahip bir klavyeye erişim gibi, kamerayla ilgili olmayan birkaç yenilik de getirecek.

Samsung, Güney Kore topluluk forumunda, güncellemenin salı gününden itibaren bu ülkedeki S21 cihazlarına sunulacağını söyledi. SamMobile’ın belirttiğine göre Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3’e de gelmeye başladı. Burada listelenen diğer cihazlara ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir bilgi yok.

İLGİLİ HABERLER