Manşetler

OnePlus 3 ile ilgili ilk fotoğraf sızdı

one-plus-3-sizinti-101215-2

OnePlus bu yıl OnePlus 2 ve OnePlus X olmak üzere iki akıllı telefon çıkardı. Bunlardan ilki geçen yıl çıkan One Plus One’ın devamı niteliğinde, fazla yenilik barındırmayan bir üründü. İkincisi ise OnePlus’ın sadece davet usulü sistemiyle satılıyor.

OnePlus 2 geçtiğimiz yazın ortalarında tanıtılırken, orta segment ürün olan OnePlus X geçtiğimiz sonbaharda duyuruldu. Çinli şirketin yılın ikinci yarısında art arda iki telefon birden çıkarmış olması şaşırtıcı bulunabilir.

Ne var ki, sızıntılar One Plus’ın daha şimdiden üçüncü bir Android telefonu için çalışmaya başladığını gösteriyor. Sızdıran kaynağın OnePlus 3 olarak adlandırdığı bu cihaz, şirketin gelecek yılki amiral gemisi Android telefonu olacak gibi görünüyor.

one-plus-3-sizinti-101215-1

Eğer durum böyleyse, sızıntısı yapılan bu cihazı muhtemelen önümüzdeki yaz aylarında göreceğiz. Yine de, sızan fotoğraf OnePlus’ın üstünde çalıştığı prototip tasarımlardan birine ait olabilir. Bu nedenle önümüzdeki yaz göreceğimiz OnePlus 3 şimdikinden daha farklı bir tasarımla karşımıza çıkabilir.

Her ne olursa olsun, One Plus genel tasarımı fazla değiştirmeye niyetli değil gibi görünüyor. OnePlus 3’ün arkası fırçalanmış metal görünümüne sahip olabilir. Halbuki OnePlus 2’nin arkasını plastikten yapılmış bir kapak kapatıyor ve bu kapak pili muhafaza ediyor.

İş teknik özelliklere geldiğinde, bazı teknik özellikler doğru olabilir, bazı teknik özelliklerle ilgili iddialar boş çıkabilir. Kaynağa göre, OnePlus 3 Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ve 1080p Full HD çözünürlüklü ekran barındıracak.

Görünüşe göre, OnePlus akıllı telefonlarında, belki de pil ömrünün çabuk tükenmesi endişesiyle Quad HD ekran kullanmamaya, bunun yerine Full HD ekranları tercih etmeye devam edecek. Bunun yanı sıra, fotoğraftan göründüğü gibi, cihazın ön tarafında hoparlör de bulunuyor.

Dahası, parmak izi okuyucusu da görünürlerde yok. Bu ya Çinli şirketin başka türlü bir kimlik doğrulama mekanizması tercih edeceği, ya da parmak izi okuyucusunu bir yerlere oldukça iyi şekilde gizlediği anlamına geliyor.

OnePlus, ilk kez geçtiğimiz yıl çıkardığı OnePlus One akıllı telefonuya büyük ilgi gördü. Daha sonra bu yıl da OnePlus 2 ve OnePlus X Android telefonlarını çıkardı. Ne var ki, bu iki akıllı telefonun da Türkiye’de piyasaya çıktığını görmedik.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER