Teknoloji

Microsoft’un Windows için geliştirdiği “One Outlook” e-posta istemcisi için sızıntılar başladı

microsoft one outlook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un bir süredir üzerinde çalıştığı ve “One Outlook” projesi olarak adlandırılan Windows için yeni Outlook e-posta istemcisi, çıkış için neredeyse hazır görünüyor. İlk olarak Windows Central tarafından fark edildiği üzere, bazı kullanıcılar yeni uygulamayı indirebildi, ancak şu anda yalnızca iş ve eğitim hesapları için çalışıyor gibi görünüyor. Uygulamayı kullanabilenler hemen hemen tam olarak beklediklerini bulabilecekler.

Microsoft’un posta istemcilerinin geleceğinin Outlook web uygulamasına çok benzeyeceğini uzun zaman önce duymuştuk ve yeni uygulama gerçekten de tam olarak bunu sağlıyor gibi görünüyor. Windows için Outlook’un önceki sürümlerine nazaran çok daha hafif ve basit. En sonunda yerini alması planlanan Windows için yerleşik Posta uygulamasından çok daha güçlü duruyor. Microsoft, hizmetlerini yalnızca yerel uygulamalar olarak çalıştırmak yerine web’e taşımaya devam ettiğinden, uygulama da tamamen çevrimiçi olarak barındırılıyor.

Outlook ürün yönetimi başkan yardımcısı Scott Stiles, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, “Bir sonraki güncellememize yönelik heyecanını takdir ediyoruz ve önümüzdeki haftalarda paylaşacak daha çok şeyimiz olacak.” dedi. “İndirilebilir sürüm, Windows için Outlook’un desteklenmeyen erken bir test sürümüdür ve beta testçilerimiz için kullanılabilecek bazı özellik ve geliştirmelerden yoksundur. Müşterilerimizi beta sürümünün çıkmasını beklemeye teşvik ediyoruz.”

Uygulamanın 2021 boyunca test edildiği ve bu yıl sonuna kadar diğer istemcilerin yerini almasının planlandığı bildirildi. Microsoft’un yeni uygulamayı bu ayın sonlarında düzenlenecek Build geliştirici konferansında resmi olarak duyurması ve bundan sonra Posta, Takvim ve en sonunda Outlook’un diğer sürümlerinin yerine getirmesi bekleniyor. Uygulamanın tam olarak nasıl performans gösterdiğini görmek için, onu kullanana kadar beklememiz gerekecek. Ancak web uygulamaları için kabuk görevi gören masaüstü uygulamalarının biraz karmaşık bir geçmişi olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ancak Microsoft’un Progressive Web Uygulamaları için uzun süredir devam eden desteği dikkate alındığında, bu gelecek öyle ya da böyle geliyor gibi görünüyor.

Pek çok Outlook kullanıcısı, uygulamanın çalışma şekliyle ilgili belirli bir alışkanlığa sahip olduğundan ve daha seyrek ve sade web uygulamasına dayalı bir deneyim, büyük bir farklılığı beraberinde getirecektir. Bu nedenle geçiş kolay olmayacaktır. Microsoft’un en azından bir süre daha Outlook’un birden çok sürümünü kullanıcılara sunmaya devam edeceğini görebiliriz. Ancak uzun vadede sadece tek bir Outlook olacak, o da One Outlook olacak.

İLGİLİ HABERLER