Eğlence

One Direction yeni şarkısı “Drag Me Down” ile Spotify’da rekor kırdı

spotify-one-direction-drag-me-down-040715

Spotify ve türevi çevrim içi müzik servislerinin varlığı, şarkıcı ve grupların yeni şarkılarının aldığı reaksiyonun daha hızlı ve kolay ölçülebilmesinde önemli rol oynuyor. İngiliz grup One Direction’ın en yeni şarkısı Drag Me Down’ın yayınlandıktan kısa bir süre sonra “Spotify’da bir gün içinde en çok dinlenen şarkı” unvanını elde etmesi, söz konusu reaksiyon ölçümünün ne kadar hızlı gerçekleştiğini ortaya koyuyor. One Direction’ın bu başarısı, Spotify’ın resmi Twitter hesabından yapılan bir açıklamayla duyuruldu.

Spotify’da rekor kırmanın son zamanlarda müzisyenler adına bir tür onur madalyasına dönüştüğünü söylemek yanlış olmayacaktır. Özellikle çevrim içi müzik servisinin abone sayısının sürekli olarak artması, Spotify tarafından paylaşılan bu tarz rakamların önemini artırıyor.

One Direction’ın “Drag Me Down” ile kırdığı rekorun başka bir versiyonunu, geçtiğimiz mart ayında “How to Pimp A Butterfly” isimli albümüyle Kendrick Lamar kırmıştı. Lamar’ın son albümü, “Spotify’da bir gün içinde en çok dinlenen albüm” unvanını kazanmıştı.

Rekorun geçmiş sahibi Drake ise Spotify’da üç günde 17.3 milyon dinleme rakamına ulaşmıştı. One Direction ve Drag Me Down’a rekor getiren rakamın ne olduğu ise henüz paylaşılmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER