Teknoloji

Omron’dan akıllı telefonlar için süper hassas termal sensör

Japon elektronik şirketi Omron akıllı telefonların ısıyı algılamalarını sağlayan özel bir termal alan sensörü geliştirdi. D6T temassız MEMS termal sensörü olarak adlandırılan bu cihaz tamamen hareketsiz duran insanları bile algılama özelliğine sahip. Şu sıralar mevcut olan birçok sensör algılama için harekete ihtiyaç duyarken, Omron’un süper hassas kızılötesi sıcaklık sensörü buna gerek duymadan çalışabiliyor.

Omron bu sensörü tüketici elektroniği cihazlarına getirmek için çalışmalarını sürdürmeyi planlıyor ve insanların bunu kullanarak çok fazla güç tüketiminde bulunan cihazları algılamalarını umuyor. Bu sayede ışıkları söndürmek veya diğer beyaz eşyaları ve elektronik cihazları daha verimli şekilde kullanmak mümkün olacak. Sonuç olarak bu sensörün ev ve bina enerji yönetim sistemlerinde ve geniş çaplı otomasyon uygulamalarında kullanılması hedefleniyor.

Sensör, en küçük sıcaklık değişikliklerini bile algılayabildiği için bir odanın sıcaklığını ölçmek için de kullanılabiliyor. Bu da onu aşırı ısınmaya karşı duyarlı ortamlarda kullanım için elverişli hâle getiriyor. Sensörün çalışmasını merak edenler için aşağıda bir sunum videosu bulunuyor.

İlgili >>Omron

İLGİLİ HABERLER