Teknoloji

Omnivision 12.7 megapiksel destekli görüntüleme sensörünü duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OmniVision adlı bir şirket tablet ve akıllı telefonlar için geliştirdiği OV12830 adlı yeni dijital görüntüleme sensörünü tanıttı. Bu yeni görüntüleme sensörü 12.7 megapiksel çözünürlüğe kadar destek veriyor ve üst sınıf mobil cihazlara girmeyi amaçlıyor. Sensör sadece yüksek çözünürlüklü fotoğraflar çekmekle kalmıyor, saniyede 60 karede 1080p full HD video kaydı da gerçekleştirebiliyor.

Sensörün bir özelliği de saniyede 24 kare tam çözünürlükte dijital fotoğraf çekebilmeye imkan tanıması. Sensör, Omnivision’ın geliştirilmiş 1.1 mikron OmniBSI-2 piksel mimarisini kullanıyor ve 4224 x 3000 piksel dizilimine sahip. 10 megapiksele indirgenmiş çözünürlükte ise saniyede 30 karelik çekimler her bir çekim arasında en az derecede deklanşör gecikmesi olacak şekilde gerçekleştiriliyor.

Sensörde yer alan RDW ölçekleyicisi saniyede 30 kare video kaydına izin veriyor. Düşük ışıklı ortamlarda da HD video kaydı destekleniyor, ayrıca sensör HDR modunda sabit görüntü veya video kaydı için iki farklı pozlamalı tam çözünürlükteki görüntüden ham çıkış alacak yapıya sahip. Sensör için kullanılan veri formatı ise bir sektör standardı olan dört şeritli MIPI. Ayrıca sensörün örnekleme çalışmaları başlamış durumda. Her ne kadar akıllı telefon ve tabletler için geliştirilmiş olsa da, sensörün dijital fotoğraf makinesi, video kamera, güvenlik veya izleme kameraları, eğlence cihazları, otomotiv ve tıbbi görüntüleme sistemlerinde kullanılması da mümkün.

İlgili – Omnivision

İLGİLİ HABERLER