Manşetler

Olympus yeni Micro Four Thirds kompakt makinesi PEN E-P5 ile geçmişe selam gönderiyor

Olympus’un beklenen kompakt dijital fotoğraf makinesi PEN E-P5 beklendiği gibi resmiyet kazandı. Şirketin en son Micro Four Thirds kamerası 1963 model PEN F’ten izler taşımasıyla dikkat çekiyor. Gümüş ve siyah renklerin hakim olduğu, metal ve derinin buluştuğu bir tasarıma sahip olan makine kendisini uzaktan belli edecek, merak uyandıracak gibi görünüyor.

pen_e-p5_still_white__mood_001_900x500

Her ne kadar gövdesi yaşlı görünse de, PEN E-P5 Olympus’un en gelişmiş aynasız makinelerinden bir tanesi olma özelliğini taşıyor. Beş eksenli dengeleme sistemine ve hızlı bir otomatik odağa sahip olan E-P5’in deklanşörü de saniyenin sekiz binde biri gibi bir hızla çalışıyor. Bu da hareketli cisimlerin bile detay atlanmaksızın çekilebilmesine olanak sağlıyor.

E-P5’in içinde 16 megapiksel Micro Four Thirds sensör yer alırken makinenin arka tarafında menteşesi sayesinde döndürülebilen bir ekran bulunuyor. Ayrıca cihazda dahili Wi-Fi bağlantısının bulunduğunu da belirtmek gerek. Böylelikle akıllı telefonların ekranını vizör olarak kullanmak, çekilen fotoğrafları hızlı bir şekilde paylaşmak mümkün oluyor. Bunun dışına makinede Fotoğraf Hikayesi olarak adlandırabileceğimiz, kolaj oluşturmayı sağlayan bir mod bulunuyor. Öte yandan dahili Hızlandırılmış Çekim özelliği de PEN E-P5’in sahip olduğu imkanlar arasında bulunuyor.

pen_e-p5_ew-m1718_black_black__product_132_v2_900x500

Olympus PEN E-P5’in bu ay içinde yurt dışında piyasaya çıkması bekleniyor. Sadece gövdesi için yaklaşık 1000 dolarlık bir fiyat belirlenmiş. Ayrıca 17 mm f/1.8 lensli ve elektronik vizörlü paket de 1500 dolar gibi bir fiyattan satılacak.

[nggallery id=1235]

İlgili >> Olympus

İLGİLİ HABERLER