Teknoloji

Olympus Tough TG-5 dayanıklı kasa ve 4K çekim yeteneğini buluşturuyor

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte piyasadaki dayanıklı kameraların da sayısı artacak gibi görünüyor. Olympus Tough TG-5 adını verdiği yeni modeliyle bu furyanın öncülerinden biri olacağını vakit kaybetmeden gösterdi.

12 megapiksel çözünürlüklü CMOS sensör, f/2.0 diyafram genişliğine sahip 25-100mm geniş açılı lens, 4x optik zoom, 12800 maksimum ISO ve TruePic VIII görüntü işlemcisi, Olympus’un yeni modelinin başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Maceralarını yüksek çözünürlüklü kayıt altına almak isteyenler için 25 ve 30 fps’de 4K kayıt seçeneği bulunuyor. 25, 30, 50, 60 ve 120 fps’de ise 1080p çözünürlüklü video kaydı gerçekleştirilebiliyor. Tough TG-5, “dayanıklı” sıfatının hakkını da sonuna kadar veriyor. Kamera suya, toza, düşmelere ve donmaya karşı dayanıklı bir kasaya sahip.

Olympus Tough TG-5 önümüzdeki ay raflarda olacak

Yerleşik GPS barındıran Tough TG-5 ile RAW ve JPEG formatlarında fotoğraf çekilebilecek. 3 inç LCD ekrana sahip kamera, yerleşik Wi-Fi desteğinin yardımıyla yakaladığı kareleri rahatlıkla akıllı telefonlar aktarabilecek. Yurt dışında önümüzdeki ay satışa sunulacak kameranın fiyat etiketinde 450 dolar yazacak. Suya dayanıklı kılıf içinse ayrıca 300 dolar ödemek gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER